Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, a ratat a doua oară câştigarea turneului de la Roland Garros, după ce a pierdut, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 4-6, 3-6, a doua finală disputată în carieră, cu Jelena Ostapenko.

Halep a condus cu 3-0 în setul al doilea şi cu 3-1 în decisiv, dar a trebuit să se recunoască învinsă de jocul mereu la limita dintre punct şi greşeală al adversarei de 20 de ani. Sâmbătă, riscul a avut câştig de cauză în faţa evoluţiei defensive, elaborate a Simonei Halep

Jocul sportivei letone de 20 de ani este un veritabil montagne-russe. Seriile de mingi nereturnabile alternează firesc pentru ea cu cele ale erorilor, într-o succesiune care nu o perturbă. De partea cealaltă a fileului, Simona Halep a făcut risipă de energie ca de obicei pentru a acoperi cât mai bine terenul, a folosit bogatul său arsenal de lovituri. Ca să mai oprească din agresiune, ea a dat înălţime mingilor, fiind soluţia care a mai încurcat-o Ostapenko.

Pentru Simona Halep, aceasta a fost a 25-a finală din carieră, a doua de Grand Slam şi de la Roland Garros. Halep a ajuns, în 2014, în aceeaşi fază, la Porte D'Auteuil, fiind învinsă şi atunci, de Maria Şarapova, cu 6-4, 6-7 (5), 6-4.

Halep va primi, ca finalistă, cel mai mare premiu din carieră, de 1.060.000 de euro. Cupa Suzanne Lenglen îi aduce Jelenei Ostapenko un premiu dublu, de 2,1 milioane de euro.

Halep va urca pe locul 2 WTA în clasamentul ce va fi publicat luni.