Dinamo ar putea da o veritabilă lovitură pe piaţa transferurilor în această vară prin aducerea atacantului congolez Jeremy Bokila, care a mai evoluat în Liga 1 în sezonul 2012-2013, la Petrolul. când a fost al doilea cel mai bun marcator din campionat, cu 16 reuşite, fiind depăşit doar de Raul Rusescu (21 de goluri).

Conform Digi Sport, Contra doreşte aducerea lui Bokila în condiţiile în care golghterul lui Dinamo din sezonul trecut, slovacul Adam Nemec, are şanse mici să mai continue în Groapă şi din sezonul viitor.

Vârful congolez de 28 de ani este legitimat în prezent la gruparea turcă Akhişar Belediyespor, unde a ajuns în ianuarie, iar în acest sezon a strâns 17 partide în toate competiţiile, marcând 3 goluriBokila a fost antrenat la Petrolul Ploieşti chiar de Cosmin Contra, iar perioada petrecută în România a fost cea mai prolifică pentru atacantul cotat în prezent la 400.000 de euro.

În sezonul petrecut la Ploieşti, Bokila a marcat 22 de goluri în 37 de partide jucate în toate competiţiileţ şi a fost determinant pentru formaţia prahoveană în cursa pentru câştigarea Cupei României.

Bokila a înscris 6 goluri în tot atâtea partide jucate în Cupă şi finala cu CFR Cluj a fost tranşată tot după o reuşită a congolezului (1-0).