Ca să nu mai existe dubii pentru ziua de… 16 iunie, ACS Petrolul ’52 a câştigat, după titlul judeţean, şi finala fazei locale a ediţiei 2017-2018 a Cupei României! Iar dacă, până atunci, s-ar fi desfăşurat şi “dubla” barajului de promovare, ar mai fi venit cu încă un atu la licitaţie. Este clar cine merită să ia mărcile! Deoarece a o obţinut o mare victorie, în 2012, când acestea au fost preluate de către municipalitate, urmaşa de drept şi de fapt a PETROLULUI va achita curând destui bani ca să le folosească vreme de patru ani, în anumite condiţii impuse. Vorbea aceea, niciun succes nu trebuie să rămână... neplătit, odată şi odată!

Deşi CS Păuleşti a dat o replică bună, aşa cum era de aşteptat, de altfel, dat fiind lotul avut la dispoziţie, absenţa de marcă fiind cea a lui Decebal Nae, adică... petrolistul din tur, găzarii au fost totuşi prima vioară. Şi astfel au devenit câştigătorii unui trofeu frumos, înmânat de un fost mare campion mondial - Leonard Doroftei. Însă, nu-i mai puţin adevărat că primul gol al meciului a venit abia când s-a intrat în ultimul sfert de oră al primei reprize, centrarea pe jos, dibace, din dreapta a lui Nini Popescu - fără doar şi poate MVP-ul finalei! - fiind deviată subtil de marcatorul înnăscut Roland Stănescu, pe lângă internaţionalul de... futsal, Bogdan Rădulescu. De atunci, din minutul 34 mai precis, ploieştenilor le-au mai trebuit încă exact 50 de minute pentru a le spulbera păuleştenilor visul de a împinge finala măcar în prelungiri. Dar se putea întâmpla chiar şi aşa, la scorul de 1-0, atunci când Florin Pripu, căpitanul oaspeţilor, a ratat incredibil din careul mare. Şi cum ocaziile ratate se răzbună, omologul din tabăra găzarilor, Claudiu Tudor, a “scos din joben” o pasă măiastră peste defensiva Păuleştiului, pasă pe care Nini Popescu a preluat-o din zbor şi a continuat-o cu un şut senzaţional sub bară, de la 14 metri. Apoi, nici măcar cu poarta goală în faţă, CS Păuleşti nu a putut marca, fundaşul stânga Cristian Mihai trimiţând cu capul pe lângă buturi, din apropiere! Şi astfel s-a terminat 2-0, acelaşi rezultat ca şi cel înregistrat, pe aceeaşi arenă, “Ilie Oană”, la început de martie, în etapa a XVI-a, prima a returului.

Victorie importantă în dauna unei partenere de întrecere ce a meritat însă toate laudele pentru modul cum s-a prezentat în finală. E clar: în campionatul de elită al judeţului Prahova chiar sunt echipe foarte bune!


Foto: www.republikanews.ro