Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat pentru a doua oară în semifinalele French Open, după ce a întors soarta unei partide ce părea pierdută, la scorul de 6-3, 5-1, pentru adversara ei, urcaineanca Elina Svitolina, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 5. Halep a salvat o minge de meci în tie-break-ul setului secund, înainte de a se impune cu 3-6, 7-6 (6), 6-0, în aproape două ore şi 10 minute. În conferinţa de presă de după meci Halep a spus că nu a conştientizat că adversara sa a avut minge de meci în tie-break. 

Simona Halep a declarat că nu şi-a dat seama că adversara ei a avut o minge de meci. Românca a recunoscut că nu a jucat foarte bine miercuri, dar a precizat că lucrul cel mai important a fost că nu a renunţat la luptă.

"Nu mi-am dat seama că a avut minge de meci, am văzut apoi, pe Twitter. Când am văzut am zis: <Rever pe linie la minge de meci?> Nu mi-am dat seama pe teren. De fapt, a fost mai bine că nu am ştiut", a spus ea.

Jucătoarea din Constanţa a crezut că meciul este terminat la 5-2 pentru rivala ei, în setul secund. Sentimentul înfrângerii iminente a făcut-o să se relaxeze, iar asta i-a schimbat evoluţia, a povestit Halep.

"Cred că ea a jucat un tenis extraordinar până la 5-1 în al doilea set. A jucat bine, dar şi eu am jucat scurt cred, mingea nu se ducea cât de lung aş fi vrut, dar a dominat. La 5-2, m-am aşezat pe scaun şi am zis că meciul e pierdut. Mi-am zis că dacă n-am făcut nimic să schimb ritmul, asta e, e terminat”, a explicat Simona la conferinţa de presă.

Acesta a fost revanşa Simonei Halep în faţa Elinei Svitolina, după finala de la Roma, din 21 mai. Jucătoarea din Ucraina a profitat la Foro Italico de o accidentare la gleznă a româncei şi a câştigat cu 4-6, 7-5, 6-1.

Atunci, Halep a trecut de la extaz la agonie, acum a fost rândul ucrainencei. Halep are din nou meritul că nu a cedat şi că nu a fost dezarmată de evoluţia strălucitoare pe alocuri a adversarei. A avut răbdare şi a jucat inteligent atunci când a simţit că Svitolina îşi pierde energia şi încrederea, punând în scenă o extraordinară răsturnare de scor.

Calificarea în semifinale este recompensată la Roland Garros cu 530.000 de euro şi cu 780 de puncte WTA.

În penultimul act. românca va evolua cu sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2, care a învins-o în sferturi, într-o oră şi 51 de minute, cu 7-6 (3), 6-4, pe Caroline Garcia din Franţa, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 28.

Simona Halep a fost finalistă la ediţia din 2014, când a pierdut în ultimul act în faţa rusoaicei Maria Şarapova.