Lumea fotbalului deplânge, luni, pe reţelele de socializare, moartea prematură a internaţionalului ivorian Cheick Tiote, decedat la vârsta de 30 de ani, după ce a făcut o criză cardiacă la un antrenament al echipei chineze de liga a doua Beijing Enterprises Group FC.

"Nu te vom uita niciodată, Cheick", se scrie pe contul de Twitter al clubului Newcastle United, pentru care mijlocaşul ivorian a jucat în perioada 2010-2017.

Antrenorul echipei Newcastle, Rafael Benitez, fostul internaţional englez Alan Shearer, internaţionalii senegalezi Demba Ba, Henri Saivet şi Mamadou Niang, selecţionerul naţionalei Coastei de Fildeş, Marc Wilmots, foştii fotbalişti francezi Olivier Dacourt şi Djibril Cisse, cluburile engleze Manchester City şi Chelsea Londra, internaţionalul ivorian Didier Drogba şi internaţionalul brazilian Oscar i-au adus un ultim omagiu în spaţiul online lui Tiote.

Internaţionalul ivorian Cheick Tiote a decedat, luni, la vârsta de 30 de ani, după ce a făcut o criză cardiacă la un antrenament al echipei chineze de liga a doua Beijing Enterprises Group FC.

"Cu profundă tristeţe confirm că jucătorul meu Cheick Tiote, a decedat astăzi, după ce s-a prăbuşit pe teren la antrenament. Nu putem spune mai mult şi solicităm ca viaţa privată a familiei sale să fie respectată în aceste momente dificile", a declarat impresarul fotbalistului, Emanuele Palladino.

În cariera sa, Tiote a mai evoluat la Anderlecht Bruxelles (2005-2008), Twente Enschede (2008-2010) şi Newcastle United (2010-2017). Din februarie, el s-a alăturat grupării chineze din Beijing.

Tiote a câştigat Cupa Africii pe Naţiuni, cu echipa Coastei de Fildeş, în 2015.