Parcă mai ieri, urmaşa SC FC Petrolul, având denumirea de AS Petrolul ’52, debuta în eşalonul de elită judeţean, denumit generic Liga A Prahova. A fost atunci un 1-1 pe terenul campioanei en-titre, CS Păuleşti, după ce mai nou-înfiinţata, pe-atunci, echipă ploieşteană a condus aproape tot meciul. La finele turului, “Noul Petrolul”, recunoscut astfel de către simpatizanţii culorilor galben-albastre, nu şi de autoritatea locală (!?!), îşi adjudeca titlul onorific de campioană de toamnă, printr-un gol marcat în ultimul minut de prelungiri al meciului de pe arena Ilie Oană, cu formaţia CS Măneşti 2013 Coada Izvorului, reuşită a lui Michel Jipa, cu capul. Tot Michel şi tot cu capul a marcat şi ultimul gol pentru Petrolul ’52 în ediţia de campionat 2016-2017 a Ligii A. De data aceasta, pe micuţa arenă de fotbal de la Coada Izvorului. S-a terminat 3-0 (1-0), după ce Nini Popescu (minutul 44) a transformat în stil mare o lovitură liberă de la 22 de metri, Ilie Dumitrescu (66) a mărit ecartul la doar două minute după ce intrase în joc, el şutând precis din careul mare, iar Jipa (85) - cum am scris mai sus - a închis tabela, reluând o minge centrată de pe stânga de acelaşi ultim coechipier.

Din respect deosebit pentru noii campioni judeţeni, jucătorii de la CS Măneşti s-au aliniat pe două rânduri paralele şi i-au aplaudat pe Jean Prunescu şi pe coechipierii acestuia la intrarea pe teren. Frumos gest! Măneştiul a rezistat aproape întreaga primă repriză, iar în debutul jocului, fostul golgheter al Ligii A, Mircea Ivan, chiar l-a întrebuinţat serios pe tânărul portar al ploieştenilor, Cătălin Niţache. Acesta din urmă a intervenit salvator la şutul pe jos, venit ca urmare a unei centrări foarte bune de pe stânga a fratelui lui Mircea, Sergiu Ivan.

Aflaţi înaintea finalei judeţene a Cupei României, de miercuri, 7 iunie, ora 19.30, şi prezentându-se la Coada Izvorului fără cinci titulari, Ionuţ Marinică, Răzvan Catană, Daniel Chiriţă şi primii doi căpitani, Claudiu Tudor şi Georgian Păun, petroliştii s-au regăsit mai greu în primele 45 de minute. Dar au avut totuşi ocazii de a deschide scorul mai devreme decât a făcut-o Nini Popescu. Cea mai mare a fost a lui Dragoş Gheorghe, al cărui şut din mişcare, de la 20 de metri, a trecut puţin pe lângă bara stângă a porţii lui Daniel Dumitraşcu, rămas fără nicio replică. În mitanul secund, găzarii au forţat mai mult şi s-au impus de juseteţe în faţa unei echipe care şi-a meritat totuşi pe deplin titulatura de revelaţie a returului.


CS Măneşti 2013: D. Dumitraşcu - Lăţea (78, I. Ivan), C. Vanghele (28, A. Dumitraşcu), I. Anghel (cpt), Durlea - G. Dumitraşcu, M. Anghel, Ungureanu, Iordache (72, Simion) - M. Ivan, S. Ivan. Antrenor: Nicolae Marin.

Petrolul ‘52: Niţache - Olaru, Prunescu (cpt), Frâncu, Velisar - Butufei, Alecsandru (61, Radu) - Popescu, Vintilă (46, Niţescu), Gheorghe (64, Dumitrescu) - Stănescu (55, Jipa). Antrenor: Octavian Grigore.

Au arbitrat: Mădălin Dicu - Cătălin Popovici şi Romulus Sprânceană.

Observator: Camil Oprişan.

Cartonaşe galbene: C. Vanghele (24), Lăţea (49), Velisar (52), Frâncu (89).


Foto: www.sportonlineph.ro