Octav Preda, unul dintre cei mai mari suporteri ai Petrolului Ploieşti, candidat în iunie 2016 la alegerile locale pentru un post de consilier local pe lista PNL, i-a transmit primarului Adrian Dobre un comunicat de presă-manifest prin intermediul reţelei de socializare Facebook. Publicăm integral textul suporterului ploieştean:

"Incep prin a spune ca acest comunicat este dat in nume personal si reflecta exact ceea ce gandesc in aceste momente! Nu vreau ca presa sa-l exploateze ca fiind dat de..vreun lider de galerie, ci doar de un suporter caruia trei decenii de mers pe stadion ii confera calitatea necesara de a-si expune liber opinia!

Privesc stupefiat de la peste 2.000 de km distanta ce se intampla in orasul meu de suflet si raman, zilnic, cu un gust amar! Orbit de "pasiunea" pentru "marele partid rosu", PSD, precum si de posibilitatea ca simbolul galben-albastru, Petrolul, sa ajunga in...morbidul CSM sau la mana unor baieti "smart" am optat (SI NU AM REGRETAT PANA AZI!!) la sustinerea singurului candidat cu sanse in a stopa un nou primar "rosu" sa conduca orasul!

Nu m-a dat pe spate vreo pasiune speciala pentru Adrian Dobre, insa la rugamintile PRIETENULUI MEU, Andrei Volosevici, am hotarat sa lupt pentru ca dreapta sa invinga la Ploiesti! Am facut-o CU AJUTORUL VOSTRU, al celor ce-ati crezut in mine si al celor ce-ati avut UN INTERES COMUN CU AL MEU: INTERESUL PETROLULUI! Unicul interes! Din pacate, se pare ca am facut GRESEALA VIETII! De ce spun asta?! Pentru ca Volosevici, adevaratul "cap limpede" al campaniei a fost azvarlit ca o...masea stricata, iar singurul garant al interesului galben-albastru a mai ramas...Sfantu Petru!!!

Lasand la o parte NAIVITATEA MEA, vecina cu...stupiditatea, cei sapte ani de-acasa ma obliga nu doar sa imi fac "mea culpa", ci si sa va adresez SCUZE PUBLICE celor care ati crezut in mine si in ideea ca acesti indivizi sa faca ceva pentru Petrolul! As fi ipocrit sa spun ca doar asta ma macina, cand cel mai mult ma apasa propria constiinta!! Va jur, insa, ca nu am avut alt interes decat Petrolul si ei au exploatat asta! Ira de azi, va promit ca veti mai auzi de tangentele mele cu politica doar daca in ecuatie se va mai afla prietenul meu, Volosevici!

Mama daca candideaza, nu o mai sustin!

Revenind la "oile noastre", imi pare senzational cum domnul consilier PSD, George Botez, ne spune CE S-AR PUTEA INTAMPLA daca Dobre nu face si drege! DE CE NU O SPUNE FRANC ca...S-A INTAMPLAT DEJA??!!! Mai precis: in vreme ce jurnalistii stau pe la usi, suporterii si oficialii clubului sunt tinuti de vorba!!! Si atat!

Termen pe 20 iunie, domnule Botez?! Pai, cine il mai indeplineste?! Nu cumva e nevoie de un anumit termen de publicitate (15 sau 30 de zile) pentru ca o licitatie sa aibe loc legal?! Intreb si eu, ca dumneavoastra stiti legea. Plus o sedinta de consiliu local, plus toate termenele ce deriva de aici si trebuiesc respectate! Din ceea ce stiu, pentru ca avem si noi informatiile noastre, stiu ca un anumit membru PSD s-a intalnit personal cu...sustinatorul echipei la domiciliul primului, si ca ne sustineti, motiv pentru care va multumesc in numele tuturor suporterilor petrolisti! Problema este: cum o scoatem la capat cu niste baieti care vor sa faulteze proiectul sau sa determine plecarea Veoliei, ultima neacceptand la infinitr tergiversarea, sfidarea, la careeste supusa!

Tocmai de aceea II ROG pe domnii Dridea si Vlad sa se adreseze domnului Burleanu de la FRF pentru extinderea termenului de 20 iunie, dat fiind cazul special in care ne aflam! Pe reprezentantii suporterilor ii rog sa formuleze o scrisoare deschisa a USP catre domnul Ludovic Orban, probabil viitorul sef al PNL, si catre doamna deputat Roberta Anastase, instiintandu-i pe ambii ce prejudicii de imagine se aduc partidului prin lipsa de reactie a primarului! VA ROG sa luati act de sfaturile mele si sa tratati matur situatia pentru ca nu mai e de joaca! In ceea ce ma priveste, va mai spun decat atat: Daca omorati proiectul GLORIILOR si al SUPORTERILOR, intr-un cuvant ADEVARATUL PETROLUL, vin dupa voi si in Iad! Si nu singur! Ci cu alte mii de oameni in spate!

Va asigur ca la Ploiesti, politic, voi sustine chiar si PSD-ul, dar voi nu veti mai castiga! Nu mai spun ca in oras se vor declansa miscari de stradac fara precedent!!! Spersa fiti constienti de ceea ce faceti!

P.S.1: Suporterii care se duc maine la primarie sa fie intransigenti, pentru ca trecerea timpului poate insemna...MOARTEA proiectului in detrimentul vreunui "salvator cu dedicatie"

P.S.2: Poate permiteti si accesul presei, pentru ca asa e normal si pentru ca presa ne-a fost alaturi mai tot timpul

P.S.3: Mai repetati o data ca nicio alta echipa, in afara de asta, cu numele de PETROLUL nu poate evolua pe "Ilie Oana" pentru ca nu are sustinerea publicului si pentru ca oriice eventual meci v-a fi intrerupt, fiind cel putin 200 de "kamikaze" dispusi sa el aratam ca eventualele lor interese nu au cum sa clinteasca "zidul galben"

P.S.4: Sa dea Dumnezeu sa fiu eu paranoic si sa se intample altfel, caz in care imi cer anticipat scuze, iar PNL-ul nu se pricopseste cu minim 15.000 de votanti impotriva!
NU VA JUCATI CU NOI! SUNTEM CEA MAI MARE SI ORGANIZATA FORTA CIVICA DIN JUDET! VREM SCUTUL INAPOI! (detinatorilor precari!!!) PETROLUL SUNTEM NOI!"