S-a întâmplat ca aniversarea a 30 de ani de viaţă ai fostului junior al Petrolului, Nicuşor Ciprian Copilu, să pice tocmai în ziua meciului echipei actuale, CSO Plopeni, cu… Petrolul ’52, pe “Ilie Oană”. Dar nu pe vechiul, ci pe noul stadion! Prilej pentru soţie să-i ofere drept cadou, înainte de primul fluier al partidei, în aplauzele asistenţei, un tort delicios, care a luat drumul... vestiarului, urmând a fi fost savurat după minutul 90., împreună cu coechipierii. Gazde bune, petroliştii i-au făcut “cadou”, de la bun început, mai exact minutul 3, o... boabă. De la Georgian Păun! Plopenarii nu au prea gustat darul şi au şi reclamat că ar fi fost o fază cu suspiciuni de ofsaid. Poate că da, poate că, asta o fi ştiut-o doar al doilea sărbătorit al zilei, asistentul de la tuşa unu, Gabriel Brăilă! Cel care a decis să pună fanionul în cui, odată cu duelul de pe cea mai mare şi modernă arenă de fotbal din Prahova, primind şi el un cadou de la observatorul jocului, Mihai Ion!

Darnici, băieţii lui Tavi Grigore au mai pus, după 22 de minute, încă o “cireaşă” pe tortul aniversar, de data aceasta gustată fără noduri, la centrarea lui Nini Popescu şi “capul” lui Dragoş Gheorghe. În fapt, o formalitate pentru puternicul mijlocaş de bandă stângă, care a venit fără marcaj la întâlnirea cu mingea, pe la 8 metri. Însă, e drept, până atunci, ai lui Copilu – care s-a... autocadorisit cu un joc bun! - se ambiţionaseră să nu-i facă praf sărbătoarea şi au oferit o replică demnă de admirat. În fapt, cea mai bună dintre echipele ce-au venit pe “Ilie Oană” în 2017, până acum. Astfel încât, a fost nevoie de două parade ale lui Ionuţ Marinică, portarul detaşat de la... CSO Plopeni, vara trecută, pentru ca, până la golul lui Dragoş Gheorghe, să nu fi fost 1-1 sau, chiar, 1-2. Plopeniul a jucat bine în câmp, dar nu a găsit şi plasa, repriza terminându-se astfel cu scorul stabilit în minutul 25.

La reluare, s-a jucat cam după acelaşi tipar: plopenarii au jucat bine, dar nu au marcat, pe când ploieştenii şi-au mai dozat eforturile, deoarece mai au de bifat până la vacanţă cinci meciuri. Sau, cel puţin, aşa îşi doresc. Adică, ultima etapă din Liga A, la Coada Izvor, semifinala şi finala din faza judeţeană a Cupei României şi dubla manşă a barajului de promovare în Liga a III-a. Cum plopenarii au terminat “benzina” prin ultimul sfert de oră al meciului, deşi conservându-şi energia găzarii au mai punctat de două ori, prin rezervele utilizate Adrian Vintilă (79, din pasa excelentă a lui Dragoş Gheorghe) şi Tiberiu Niţescu (89 - după o centrare de gol a căpitanului Claudiu Tudor). S-a terminat 4-0, dar senzaţia generală a fost că rezulatul final a fost exagerat faţă de desfăşurtarea reală a ostilităţilor.


Petrolul: Marinică - Olaru, Prunescu, Frâncu, Velisar - Cl. Tudor (cpt), D. Chiriţă (83, Butufei) - N. Popescu, G. Păun (70, Dumitrescu), Dr. Gheorghe (80, T. Niţescu) - Stănescu (46, Vintilă). Antrenor: Octavian Grigore.

CSO Plopeni: V. Ion - Oct. Gheorghe (46, M. Popa), Aristan (73, C. Trică), V. Sandu (66, Al. Chirilă), Chejnoiu - Cr. Bălan (cpt) - Cl. Bălan, Cr. Anghel, C. Vlad - Copilu (66, R. Huza), Puiuleţ. Antrenor: Daniel Dumitrache.


Au arbitrat: Laurenţiu Piciu - Gabriel Brăilă şi Cristian Gabi Lefter.

Observator: Mihai Ion.

Cartonaşe galbene: Prunescu (58)/M. Popa (52), Cr. Bălan (68).


Foto: www.sportonlineph.ro