Dacă, în turul campionatului, făceau scor pe “Ilie Oană”, fiind ]ns[ mai “parcimonioşi” prin deplasări, odată cu fortificarea lotului în pauza de iarnă, petroliştii n-au mai iertat nimic, nici acasă şi nici pe terenurile străine. Aşa s-a întâmplat şi în intermediara de miercuri, 24 mai, la Vălenii de Munte, acolo unde CSO Telejeanul s-a văzut condusă aproape de la vestiare, Roland Stănescu punctând în minutul 2, cu capul, în plasa laterală din dreapta lui Marian Şandru, în urma unei centrări a tânărului fundaş stânga Alexandru Radu. Cel care a profitat din plin de cele două etape consecutive ca integralist oferite de Tavi Grigore. Al doilea meci, al doilea assist perfect pentru acelaşi Stănescu - acesta a fost bilanţul lui Radu! Semn că Petrolul ’52 are... viitor frumos pe banda stângă, în defensivă, la acest joc lipsind motivat titularul obişnuit, junele Mihai Velisar. Nu a fost totuşi suficient pentru oaspeţi, golgheterul Georgian Păun punând indigoul pe două faze create pe dreapta de Alberto Olaru, voleurile numărului 14 lăsându-l mască pe Şandru într-un interval de doar 300 de secunde (6-11)! La 3-0, cu mijlocaşul central Răzvan Catană înlocuit, din cauza unei accidentări, imediat după stabilirea scorului de forfait, şi cu meci din nou duminică, 28 mai, contra Plopeniului, pe propriul teren, găzarii au mai redus puţin din stroc. Dar nu se poate spune că portarul gazdelor nu ar mai fi avut emoţii la unele ocazii ale ploieştenilor. Prinzând puţin curaj, jucătorii Telejeanului şi-au zis să încerce mai mult în ofensivă şi le-a ieşit cu un minut înainte de scurgerea primei jumătăţi de oră a partidei. Deschis perfect în careul mare, pe stânga, Liviu Cernea - de departe cel mai bun om al vălenarilor - a reuşit, din două încercări, să marcheze ceea ce avea să fie golul de onoare al trupei din Vălenii de Munte.

În mitanul secund, aşa cum era de aşteptat, băieţii lui Radu Sârbu s-au blocat ceva mai bine, au închis spaţiile, dar nu l-au putut opri şi pe Adrian Vintilă, abia intrat pe teren, să stabilească printr-o “dublă”, minutele 60 şi, respectiv, 69, scorul final: 5-1 pentru Petrolul. Acelaşi număr de goluri ca în precedenta deplasare, cea de la Băneşti-Urleta, un gol mai puţin primit decât acolo, o victorie la fel de clară, însă conturată de la bun început. De fapt, meciurile din ultimele etape au devenit un fel de… antrenamente cu public pentru deja campionii judeţeni, în perspectiva celor două manşe de baraj din 17 şi 24 iunie! Viitorul  sună bine, după cum “spunea” o o reclamă!

CSO Teleajenul: Şandru - M. Savu (cpt; 61, Toader), Stanciu, Lungu, Ştefan - Fl. Savu, Milu (76, Rădulescu) - Minoiu, Cernea, Tănase (83, Neculae) - Cruceru (79, Grigore). Antrenor: Radu Sârbu.

Petrolul ‘52: Marinică - Olaru, Prunescu, Chiriţă, Radu - Catană (12, Alecsandru) - Tudor (cpt), Niţescu (46, Gheorghe) - Popescu, Stănescu (57, Vintilă), Păun (62, Dumitrescu). Antrenor: Octavian Grigore.

Au arbitrat: Mihai Safta - Valentin Ionel Dumitru şi Alexandru Zafiriadis.

Observator: Cătălin Eugen Popescu.

Cartonaş galbene: Chiriţă (39).


Foto: www.sportonlineph.ro