Eugenie Bouchard, locul 60 WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 7-5, 2-6, 6-4, pe rusoaica Maria Şarapova, locul 258 WTA, beneficiară a unui wild card, în turul al doilea al Madrid Open. Partida a durat două ore şi 52 de minute.

A fost primul succes al jucătoarei care a ocupat locul 7 WTA în faţa Mariei Şarapova, în cinci întâlniri în circuitul WTA.

Bouchard a fost una dintre cele mai critice jucătoare din circuitul profesionist cu privire la revenirea Mariei Şarapova după suspendarea pentru dopaj.

Eugenie Bouchard a numit-o "trişoare" pe Şarapova, adăugând că rusoaica nu ar fi trebuit să fie reprimită în sport după ce a fost depistată pozitiv.

"E o trişoare şi nu cred că unei trişoare ar trebui să i se permită să evolueze din nou, în orice sport. Este atât de nedrept pentru celelalte jucătoare care sunt corecte. Cred că WTA transmite un mesaj greşit tinerilor: <trişează şi te vom primi înapoi cu braţele deschise>. Nu este corect", a declarat Bouchard, la finalul lunii aprilie.

La Madrid, Şarapova nu a dorit să comenteze prea mult afirmaţiile jucătoarei din Canada, precizând că o să vorbească tenisul în locul ei.

"Sunt o persoană publică de când eram adolescentă. Am auzit astfel de lucruri la adresa mea. Dacă aş fi fost afectată de tot ceea ce am auzit, pe teren şi în afara lui, nu aş fi reuşit niciodată. Tenisul vorbeşte pentru mine", a declarat jucătoarea rusă.

Maria Şarapova a revenit, la 26 aprilie, la Stuttgart, după suspendarea de 15 luni primită după ce a fost depistată pozitiv cu meldonium, la Australian Open, în 2016. Fosta ocupantă a locului I WTA a primit un wild card şi a atins faza semifinalelor la Porsche Tennis Grand Prix. Şi la Madrid ea a evoluat cu invitaţie, reuşind să se califice în turul al doilea, după victoria obţinută, duminică, în faţa sportivei croate Mirjana Lucici Baroni, locul 20 WTA, scor 4-6, 6-4, 6-0.