Gimnasta Denisa Stoian este una dintre cele două sportive care reprezintă, în aceste zile, România la Sofia World Cup & Sofia Cup, o dublă competiţie găzduită de capitala Bulgariei şi rezervată atât senioarelor, cât şi junioarelor.

Întrecerea de la Sofia reprezintă pentru Denisa Stoian o bornă importantă în pregătirea participării la calificările pentru Jocurile Olimpice de Tineret de anul viitor, de la Buenos Aires (Argentina). Cealaltă reprezentantă a României la competiţia de la Sofia rezervată junioarelor (Sofia Cup – 2-4 mai) este Denisa Mailat, de la CSA Steaua Bucureşti, iar sportivele sunt însoţite de antrenoarea coordonatoare a lotului naţional de gimnastică ritmică, Maria Gîrbă, şi de antrenoarea de la CSM Ploieşti, Simona Puiu.

Următoarea competiţie la care Denisa Stoian va participa va avea loc în perioada 2-4 iunie, la Guadalajara (Spania), iar întrecerile se vor înmulţi pentru a dobândi experienţa necesară atacării cu încredere a calificării pentru Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires.