Două microbuze şi un autoturism pline cu suporteri ai Petrolului plecaţi la finala Cupei Olandei, AZ Alkmaar – Vitesse Arnhem, au fost oprite sâmbătă de poliţia austriacă pe autostradă şi percheziţionate, călătorii fiind reţinuţi, amendaţi şi returnaţi în Ungaria, cu interdicţia de a se mai întoarce în Austria, scrie Pro Sport.

Grupul de suporteri ploieşteni – 34 la număr – plecase spre Olanda pentru a fi alături de galeria echipei din Vitesse, cu care ultraşii Petrolului sunt înfrăţiţi. Doar că, pe drum, în Austria, un filtru organizat de poliţie pentru a depista imigranţii ilegali a tras cele două microbuze pe dreapta. La percheziţie, poliţiştii au descoperit materiale pirotehnice: torţe, fumigene şi alte obiecte. Românii au fost reţinuţi peste noapte la secţia de poliţie. Li s-au întocmit procese verbale, iar şase dintre membrii galeriei Petrolului au fost amendaţi cu câte 300 de euro. Dimineaţa, poliţia austriacă i-a escortat înapoi, la graniţa cu Ungaria, cu interdicţia de a mai intra în Austria.

La finala Cupei Olandei, programată astă-seară, vor fi, totuşi, prezenţi doi susţinători ai Petrolului, plecaţi cu avionul.