Arbitrajul video va fi folosit la Cupa Mondială de fotbal din 2018, competiţie găzduită de Rusia, a anunţat preşedintele FIFA, Gianni Infantino.

Va fi pentru prima oară când tehnologia este folosită la cea mai importantă competiţie fotbalistică a lumii. Un sistem similar este în uz de ani buni în rugby.

Preşedintele FIFA a spus că a primit ”doar păreri pozitive” despre sistemul de monitorizare video, în urma testelor făcute până acum.

Arbitrajul video a fost folosit pentru prima oară la Campionatul Mondial al Cluburilor, care a avut loc în decembrie 2016, în Japonia, fiind folosit şi în meciul dintre Spania şi Franţa, în urmă cu o lună.

La turneul final din Rusia, unde naţionala României încă păstrează câteva şanse de a ajunge, sistemul va fi folosit doar pentru revizuirea unor incidente care au legătură cu golurile, cartonaşele roşii, confuzia jucătorilor şi loviturile de la 11 metri.

FIFA speră ca tehnologia să fie adoptată, în lunile şi anii care urmează, de tot mai multe competiţii fotbalistice din întreaga lume.