Miercuri se vor desfăşura cele patru meciuri programate în faza judeţeană a Cupei României, la fotbal, toate programate pe terenuri neutre, cu începere de la ora 17.00.

Partida cea mai echilibrată va fi cea de pe arena din Păuleşti, care le va opune pe ocupantele poziţiilor a doua şi a treia a podiumului, CS Blejoi şi, respectiv, AFC Băneşti-Urleta. Din loturile pe care le vor alinia, pe de o parte, Răzvan Vlad şi Emil Coşieru, iar pe de alta, Marius Florian Vişan şi Gheorghe Şerban, vor lipsi câţiva jucători importanţi. Sigur Irinel Dumitru, căpitanul Blejoiului acuzând o contractură  musculară, incert fiind Cătălin Ruptureanu, care a fost menajat la antrenamentul de dinaintea confruntării, urmând a se vedea în ziua acesteia dacă va putea fi folosit ca titular sau va trece pe bancă. Şi Claudiu Dumitrescu, care este şi secund, şi Bogdan Ilioiu nu se ştie dacă vor putea fi apţi de joc pentru echipa Băneştiului. Dar, ambele combatante au loturi bune şi pot trece peste aceste probleme de efectiv. Partida de la Păuleşti va fi arbitrată de Bogdan Zahiu (Ploieşti), Valentin Dumitru (Gherghiţa) şi Sebastian Păduraru (Gura Humorului), observatori fiind Stelian Achimescu, pentru joc, şi Ionuţ Borcan, pentru arbitraj (ambii din Ploieşti).

Al doilea meci în ceea ce priveşte cota de interes, derbiul petroliştilor: ACS Petrolul ’52 Ploieşti - Petrolul Băicoi, a fost mutat, de la baza Kiru Sport, pe arena Viorel Mateianu, din Boldeşti, apreciindu-se că aceasta din urmă este mai adecvată unei asemenea dispute. Liderul campionatului Ligii A Prahova va alinia un lot din care vor lipsi Cătălin Niţache, Alexandru Radu, Michel Jipa, Valentin Ursu şi Dănuţ Iancu, tehnicienii Octavian Grigore şi Gheorghe Liliac optând în locul primilor trei pentru Claudiu Chiş, Gabriel Frâncu (fost jucător de Liga 1 şi în eşalonul secund din Cipru) şi, respectiv, Tiberiu Niţescu. Cel din urmă tocmai a semnat un contract întins pe 5 ani cu Petrolul '52. Trupa lui Bobi Codreanu va fi cam aceeaşi de la jocul destul de recent de pe “Ilie Oană”, din Liga A, ambele grupări cunoscându-se astfel foarte bine. Vor arbitra centralul Ionuţ Neagu (Poienarii Apostoli) şi asistenţii Cristinel Damian (Slănic) şi Dragoş Pantilie (Câmpina), tandemul de observatorii fiind format din Cătălin Eugen Popescu (pentru joc) şi Mihail Ionescu (pentru arbitraj), ambii fiind domiciliaţi în Ploieşti.

Celelalte două meciuri din sferturi se vor desfăşura la Băicoi, CS Măneşti 2013 Coada Izvorului - CS Păuleşti, şi la Blejoi, acolo unde vor combate AFC Brebu şi Avântul Măneciu.



Foto: www.telegrama.ro