Colegiul Naţional Mihai Viteazul, din Ploieşti, a fost gazda unui interesant turneu de şah. Desfăşurat în perioada 25 octombrie-2 noiembrie, memorialul Corneliu Butnariu a reunite la start şahişişti seniori, dar şi juniorii care au reprezentat România la Campionatele Europene.

Emilia Coman, şahista susţinută de Jurnalul Prahovean, a participat în competiţia seniorilor, în ciuda faptului că are doar 12 ani! Clasată la începutul competiţiei pe locul 25, ea a avut o comportare remarcabilă, plasându-se la final pe a noua poziţie în clasamentul seniorilor. Acest parcurs i-a adus Emiliei o creştere de 35 de puncte la coeficientul internaţional valoric. Mai mult, Emilia s-a clasat pe primul loc în topul sportivilor cu ELO până la 2000. Şi după acest concurs, Emilia Coman îşi continuă ascensiunea în şahul românesc, ea demosntrând că încrederea acordată de Jurnalul Prahovean în potenţialul ei valoric este una absolut justificată.

De remarcat faptul că acest concurs i-a adus la Ploieşti şi pe maeştrii internaţionali Sorin Levay şi Claudiu Dobre. Mai mult organizarea asigurată de Constantin Ţurlea, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Prahova a fost ireproşabilă, arbitrul turneului fiind antrenorul Gheorghe Pepene, de la CS Petrolul.