A scrie avancronica unui meci în care se vor întâlni liderul la zi al campionatului Ligii A Prahova, ACS Petrolul ’52 Ploieşti, şi ultima clasată, Unirea Cocorăştii Colţ, poate că este cel mai dificil text. La ce ai putea să te gândeşti, ante-factum, decât la un succes-fluviu al unei echipe care conduce ierarhia la zi după ce a acumulat 56 de puncte, are +23 la “adevăr”, este neînvinsă în 22 etape, bifând 17 victorii şi 5 remize, a marcat cele mai multe goluri, 88, şi a primit cele mai puţine - 8! Cum ar putea gazdele de la Cocorăştii Colţ să opună vreo rezistenţă, când se prezintă cu următoarea statistică: 7 puncte, -26 la “adevăr”, 1 (un) succes, 4 rezultate de egalitate şi... 17 înfrângeri, adică tot atâtea câte victorii are oponenta ploieşteană, plus golaverajul 29-79!

Unirea o primeşte pe Petrolul ’52 pe o arenă “ruptă” parcă dintr-un film alb-negru de pe vremuri. O arenă în câmp, cu o mica tribună, vestiare totuşi cât de cât, dar un gazon care aduce mai mult cu o păşune, care a mai fost şi înmuiată din plin de ploile din ultimele zile. Însă, localnicii se dovedesc generoşi cu  iubitorii de fotbal, oferind intrarea liberă cu prilejul sărbătorii prilejuite de vizita Petrolului la Cocorăştii Colţ. Un Petrolul care va veni cu efectivul de bază, Tavi Grigore făcând o singură schimbare, Michel Jipa în locul lui Tiberiu Niţescu. În toamnă, gazdele de duminică, 22 aprilie, ora 11.00, se fotografiau pe arena Ilie Oană, pentru o amintire de pe modernul stadion din Ploieşti, acum urmând a fi rândul găzarilor să se tragă în poze, pentru a nu uita pe unde au trecut! Şi-aşa duce drumul spre mai sus!

Partida dintre Petrolul ’52 şi Unirea va fi arbitrată de către un tânăr cavaler al fluierului din lotul celui de-al treilea eşalon naţional, ploieşteanul Mădălin Marinescu, care va fi asistat la cele două linii de Bogdan Mociorniţă (Băicoi) şi Adrian Voicilă (Plopeni), observator fiind un alt băicoian, Constantin Ciocoiu.

Ca de obicei, la meci se aşteaptă a fi prezentă şi o galerie masivă a “galben-albaştrilor”, obişnuită deja a fi plasată (şi) într-o... peluză aparentă!

SURSA FOTO: www.sportonlineph.ro