Runda cu numărul 23 a campionatului Ligii A Prahova are drept cap de afiş, fără doar şi poate, partida de sâmbătă, 22 aprilie, ora 11.00, de la Blejoi, dintre ocupanta locului secund din ierarhie, CS-ul local, şi o formaţie care s-a remarcat în retur, CSO Plopeni, urcând serios în clasament şi fiind acum în “buza” podiumului. Opt puncte desparte, în prezent, Plopeniul de Blejoi, însă ecartul gazdelor se poate dilua în condiţiile în care Irinel Dumitru şi coechipierii săi au o primă jumătate a părţii a doua a competiţiei neaşteptat de modestă. Cu trei eşecuri, la Ploieşti, în faţa Petrolului ’52, la Băneşti, cu CS Băneşti-Urleta, şi - săptămâna trecută - la Vălenii de Munte, cu CSO Teleajenul, trupa pregătită de Răzvan Vlad şi Emil Coşieru nu mai este, clar, aceeaşi din turul întrecerilor. Adică, atunci când a schimbat de mai multe ori şefia plutonului cu ploieştenii, doar un singur gol în plus marcat asigurându-le celor din urmă titulatura neoficială de campioni de toamnă. În acest context, confruntarea de pe arena din Blejoi poate fi catalogată drept una de... 1 X 2!

Tot etapa din acest week-end programează alte trei meciuri mai echilibrate, fiecare dintr-o parte diferită a ierarhiei. În cea de sus, CS Păuleşti (locul 6) va primi vizita, aşa cum notează www.ajfprahova.ro, a ocupantei poziţiei imediat superioare, CS Cornu, tot sâmbătă, de la 11.00. Chiar dacă gazdele, în formă în această primă jumătate de retur, sunt favorite, şi Cornul ştie să joace în deplasare, fiind astfel o “nucă” greu de spart. La Băicoi, Petrolul lui Bobi Codreanu va întâlni Avântul lui Dorinel Beznea, într-un “derbi” al mijlocului ierarhiei, cu gazdele pe locul 7, iar oaspeţii - pe al nouălea. Chiar dacă este de presupus că băicoienii se vor menaja cât de cât pentru partida din optimile Cupei Românei, cu Petrolul ’52, lotul slăbit, în pauza de iarnă, al mănecenilor este mai greu de presupus că va putea face deranj pe arena “Petrolul”. Şi acest meci se va desfăşura tot sâmbătă, şi tot de la 11.00. În sfârşit, a doua zi, dar tot de la ora 11.00, CS Ceptura (13) va primi vizita trupei pregătite de către experimentatul Florin Stăncioiu, CSO Tricolorul Breaza (11). Un alt meci anticipat a fi de 1 X 2, ambele grupări căutând succesul, chiar dacă sunt ferite de grijile retrogradării, când mai sunt doar opt runde până la finalul sezonului. Dar ambele mai pot urca câte un loc sau două, de ce nu?

În rest, partide cu un învingător aprioric destul de uşor de ghicit, precum ACS Petrolul ’52 pe terenul Unirii Cocorăştii Colţ, la capătul unui joc care va începe, duminică, la 11.00, sau AFC Băneşti-Urleta pe al Unirii Urlaţi, cu debut sâmbătă, ora 17.00. Însă, va mai fi şi altul în care poţi ghici mai greu formaţia câştigătoare, precum AFC Brebu - Teleajenul Văleni, tot de sâmbătă,  de la 17.00. În sfârşit, preluând denumirea, de la finalul turului, a unei grupări desfiinţate, AS Tufeni Băicoi, CS Petrolul ’95 va încerca, duminică, de la 11.00, să bifeze şi un succes. Va fi totuşi dificil de reuşit în dauna revelaţiei CS Măneşti 2013 Coada Izvorului, calificată şi în sferturile fazei locale a Cupei României. Dar, în caz contrar, prezenţa băieţilor lui Iulian Savu în campionatul Ligii A se va rezuma doar la cele 15 meciuri din partea a doua a acestei ediţii.


Foto: Cristi Stavri