În Vinerea Mare, pe arena Ilie Oană, Petrolul ’52 a aplecat atât de tare terenul către poarta echipei CS Ceptura încât aproape tot meciul a fost o canonadă la buturile lui Virgil Popescu. Supliciul a început încă din secunda 28, atunci când Păun a deschis scorul, ca urmare a unui assist al lui Stănescu, cel care parcă joacă de etape bune la Petrolul, ci nu de doar patru. Printre ratări, s-au strecurat încă 4 goluri, unul mai frumos decât altul, reţeta casei: fiecare marcat de către un alt echipier al găzarilor, Cl. Tudor (18), Stănescu (29), N. Popescu (36) şi Dragoş Gheorghe (44) . Aşa avea să se întâmple, de altfel, şi după pauză, când s-a mai marcat doar de două ori, însă, rezervele utilizate, Ilie Dumitrescu (52) şi Niţescu (70), stabilind un scor prea mic faţă de diferenţa reală din teren. Abia spre final, au mai îndrăznit să atace şi cepturenii, dar s-au speriat parcă de eventualitatea înscrierii golului de onoare. Cu 7-0, după un sec 5-0, la pauză, Petrolul ’52 şi-a sporit zestrea de goluri marcate, securizându-şi şi apărarea, nefiind deloc de mirare dacă, peste puţine runde, vor trece de borna “100”, pe coloana golurilor marcate. Poate, totuşi, cea mai frumoasă reuşită ar fi fost “foarfeca”, de la 12-13 metri, a lui Dragoş Gheorghe, transversala salvându-l atunci, ca şi la o reluare anterioară a lui Stănescu, pe goal-keeperul Virgil Popescu. Tot bara a mai lovit-o în mitanul secund şi Păun, cel care a făcut un meci excelent.

Prin această nouă victorie, Petrolul îşi continua marşul - se poate numi deja triumfal - către adjudecarea titlului de campioană judeţeană şi oferă mari speranţe de succes şi la barajul de promovare, din vară. Între timp, un alt jucător cu experienţă, polivalentul fundaş Gabriel Frâncu, fost şi la FC Braşov, în Liga 1, a semnat cu clubul găzarilor, până la finele sezonului, cu drept de prelungire. Şi viitorul e asigurat, juniorul de 16 ani, Valentin Ţicu, detaşat la Petrosport, în acest sezon, a fost semnat pentru nu mai puţin de cinci ani.

La meci, dintr-o lojă, a asistat şi actualul golgheter al grecilor de la Xanthi FC, internaţionalul tunisian Hamza Younes, fericitul tată, de o lună, al unei fetiţe. Hamza a oferit în pauză un mini-interviu celor care transmit live pe Youtube partidele de acasă şi din deplasare ale “galben-albaştrilor”. El se alătură astfel, prin simpatie pentru echipa cea nouă a Petrolului, de Geraldo Alves, care a declarat recent că nu i-ar fi ruşine să vină să joace chiar şi acum la Petrolul, echipă la care tine foarte mult!

Petrolul ’52: Niţache - R. Catană, Prunescu, D. Chiriţă (46, Alecsandru), Velisar - Cl. Tudor (cpt; 58, T. Niţescu) - N. Popescu (46, I. Dumitrescu), Ad. Vintilă, G. Păun, Dr. Gheorghe - R. Stănescu (67, Al. Radu). Antrenor: Octavian Grigore.

CS Ceptura: V. Popescu - M. Teodorescu (46, Cârtoaje), C. Năstase, D. Popescu (cpt), Lascu - Năftănăilă - R. Radu (82, Al. Tănase), P. Toader, A. Neagu (58, Negrea) - C. Dumitrache, Fl. Matei (67, Al. Stroe). Antrenor: Virgil Manolache.

Arbitri: Mihai Safta - Eduard Neagu şi Gabriel Ţene.

Observator: Decu Crângaşu.

Cartonaşe galbene: M. Teodorescu (10), Năftănăilă (60), R. Radu (76).


Foto: Cristi STAVRI