Ca de obicei, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Prahova programează etapa care ar fi trebuit să aibă loc în week-endul pascal să se desfăşoare în Vinerea Mare. Cu excepţia meciului de pe arena Ilie Oană al Petrolului ’52, contra echipei CS Ceptura, care va debuta la ora 18.00, toate celelalte partide ale rundei cu numărul 22 vor începe cu un ceas mai devreme.

Cel mai echilibrat joc din jumătatea de sus a ierarhiei la zi se anunţă a fi cel de la Băneşti-Urleta, opunând echipe locale, AFC, pe Petrolul Băicoi, dar nici confruntarea de la Vălenii de Munte, dintre CSO Tricolorul şi ocupanta locului secund, CS Blejoi, nu se anunţă deloc uşoară pentru Irinel Dumitru şi coechipierii săi.

Dacă, în ceea ce priveşte disputa dintre trupa antrenată de Tavi Grigore şi Gică Liliac şi cea de la Ceptura nu există dubii cine are statutul de mare favorită, oaspeţilor urmând a le lipsi şi trei titulari, mai sunt şi alte dueluri cu învingători aprioric scontaţi: CS Cornu în dauna “lanternei roşii”, Unirea Cocorăştii Colţ, avantajul terenului propriu fiind un atu în plus pentru formaţia pregătită de Nicolae Vereu şi Ionuţ Pârvan, CSO Plopeni, care va fi gazda echipei AS Tufeni-Băicoi, este superioară grupării patronate de Daniel Chiriţă, iar CS Păuleşti emite pretenţii la trei puncte în deplasare, cu CS Măneşti 2013 Coada Izvorului, chiar dacă oaspeţii sunt în formă.

În sfârşit, această etapă programează şi două întâlniri între trupe din jumătatea de jos a clasamentului, cu gazdele în rol de favorite: Avântul Măneciu - AFC Brebu şi CSO Tricolorul Breaza - Unirea Urlaţi. Însă, aşa cum s-a mai întâmplat, socoteala de acasă nu s-a potrivit mereu cu aceea din târg, nu o dată apărând şi surprize. Fiind vorba despre fotbalul amator, cu jucători care au serviciu, oboseala de acolo îşi cam spune cuvântul pe teren, atunci când meciurile se joacă vinerea!

Partida Petrolului ’52, contra Cepturei, va fi condus de o brigadă care îl va avea la centru pe Mihai Safta, care va fi asistat de Eduard Neagu, din Poienarii Apostoli, şi Gabriel Ţene (Alexandria), trimisul instituţiei din strada Pielari urmând a fi Decu Crângaşu, din Ploieşti.

Foto: www.republicanii.ro