Ianis Hagi, de la Fiorentina, şi Cristian Manea, de la Mouscron, sunt pe lista nominalizaţilor la trofeul Golden Boy 2017, acordat de publicaţia italiană Tuttosport.

Premiul este acordat anual celui mai promiţător tânăr fotbalist din Europa.

Atât ofensivul Ianis Hagi (18 ani), cât şi fundaşul Cristian Manea (19 ani) au fost formaţi la Academia Hagi, debutând în Liga 1 la FC Viitorul Constanţa.

Manea, care este jucătorul grupării cipriote Apollon Limassol, dar joacă sub formă de împrumut în prima ligă belgiană, la Mouscron, a fost vândut de Viitorul în 2014. Ianis Hagi joacă pentru echipa de tineret a Fiorentinei din 2016. Fiul marelui Gheorghe Hagi a evoluat într-un singur meci în Serie A.

Pe lista nominalizaţilor la Golden Boy 2017 sunt incluşi 98 de tineri jucători de fotbal. Printre ei sunt şi fotbalişti care deja au confirmat la nivel înalt, precum Gabriel Jesus (Manchester City), Marcus Rashford (Manchester United), Renato Sanches (Bayern Munchen, câştigător al anchetei Tuttosport în 2016), Kylian Mbappe (AS Monaco) sau Gianluigi Donnarumma (AC Milan).

Mbappe, autor a unei ”duble” pentru monegasci în victoria cu 3-2 obţinută pe terenul Borussiei Dortmund în primul duel din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, este marele favorit la câştigarea Golden Boy 2017.