Daneza Helle Thomsen, antrenorul naţionalei Olandei, va pregăti, din vară, campioana României şi deţinătoarea Ligii Campionilor, CSM Bucureşti, clubul făcând anunţul sâmbătă, după ce a confirmat despărţirea pe cale amiabilă de Aurelian Roşca.

Helle Thomsen, daneza în varstă de 46 de ani, a semnat un contract valabil pe doi ani, până în vara lui 2019. Ea va continua să pregătească şi echipa naţională a Olandei, colaborare pe care a început-o în 2016, reuşind să obţină medalia de argint la Campionatul European din 2016.

Helle Thomsen şi-a început cariera de antrenoare la Team Tvis Holstebro, însă primele rezultate notabile le-a obţinut cu FC Midtjylland (2012-2016: 2 titluri de campioană a Danemarcei, Cupa Danemarcei şi Cupa EHF). Prima sa medalie obţinută, la nivel de echipe naţionale, a fost cu echipa Suediei (bronz la Campionatul European din 2014).

”Sunt mândră că unul dintre cele mai bune cluburi din Europa m-a dorit. Sunt nerăbdătoare să fiu pe banca CSM Bucureşti, începând cu sezonul următor, şi să încep un nou capitol în România, să devin parte a handbalului bucureştean şi a celui românesc”, a declarat Thomsen după semnarea contractului.

Anunţul CSM Bucureşti a fost făcut la doar două ore după ce a confirmat, pentru News.ro, despărţirea de antrenorul Aurelian Roşca, de care s-a despărţit pe cale amiabilă.

Până în vară, echipa va fi condusă de suedezul Per Johansson, adus în urmă cu câteva zile în calitate de consultant tehnic.