Spre deosebire de anii anteriori, în care nu prea existau dubii în privinţa învingătoarei într-un meci Petrolul – Steaua, acum există argumente reale care ar putea înclina balanţa în favoarea lupilor galbeni, în meciul din Supercupă.

În primul rând, este argumentul statistic. El spune că, sub comanda lui Contra, Petrolul nu a pierdut cu Steaua, în meciul de campionat, disputat tot pe Naţional Arena. Mai mult, steliştii au marcat ambele goluri în acel meci din lovituri de la 11 metri, una fiind acordată foarte lejer.

Apoi, Petrolul a efectuat o pregătire intensă în Slovenia, acolo unde a preferat să joace doar cu adversari puternici, gen Hajduk Split sau Partizan Belgrad, spre deosebire de Steaua, care şi-a măsurat forţele cu echipe pitici din Anglia şi Scoţia.

Petrolul mai are un avantaj. Mare. Este echipa care va juca fără niciun fel de presiune, pentru că o eventuală înfrângere nu va fi privită ca o tragedie. La Steaua nu este aşa, un eventual eşec cu Petrolul fiind mai greu de digerat, situaţia fiind destul de tensionată, mai ales în lumina ultimelor transferuri pe care le-a făcut trupa din Ghencea.

Paradoxal, absenţa lui Bokila, care pare a fi insurmontabilă, s-ar putea transforma înbtr-un plus motivaţional pentru jucătorii Petrolului, care vor vrea să arate că echipa asta nu stă într-un singur om. Grozav, de exemplu, ar purtea să ia caimacul. Şi s-ar putea să-l ia!

În privinţa suporterilor, lucrurile sunt clare. Indiferent de numărul fanilor ploieşteni care vor face deplasarea, este cert că echipa va simţi efectiv sprijinul lor.

Aş fi vrut să trec în această listă de argumente şi un arbitraj corect, dar mi-e teamă de acest aspect.

În fine, şansa unică pe care Petrolul o are, aceea de a lua două trofee în acelaşi an, pentru prima dată în istorie, ar trebui să reprezinte un punct forte pentru ploieşteni