Patricia Maria Ţig, locul 95 WTA, venită din calificări, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 7-6 (4), 6-2, pe sportiva franceză Kristina Mladenovic, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 22, calificându-se în turul al treilea al turneului de categorie Premier Mandatory Miami Open.

Aflată la prima participare pe tabloul principal la Key Biscayne, Ţig s-a impus după un meci de două ore, obţinând prima victorie în faţa unei sportive din Top 20 WTA. În acest an, Mladenovic a câştigat turneul de la Sankt Petersburg, a jucat finala la Acapulco şi în semifinale la Indian Wells. În California, franţuzoaica a trecut în turul al treilea de Simona Halep, cu 6-3, 6-3. În urma acestor succese, Mladenovic a ajuns pe locul 18 WTA, cea mai bună clasare din carieră.

În faza următoare, Ţig va evolua cu Venus Williams, locul 12 WTA şi cap de serie numărul 11. Americanca, fostă numărul 1 mondial, a trecut, cu 6-4, 6-3, de brazilianca Beatriz Haddad Maia, locul 166 WTA, beneficiară a unui wildcard, în turul secund.

Patricia Ţig şi-a asigurat un premiu de 41.350 de dolari şi 95 puncte WTA, în urma rezultatului de la Miami, care o va aduce în premieră în Top 90 WTA.

Cea mai bună performanţă a ei la un turneu Premier Mandatory este califcarea în sferturi, anul trecut, la Madrid Open.