Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat prin intermediul unui comunicat de presă că handbalista Cristina Neagu, desemnată cea mai bună jucătoare a lumii în 2010 şi 2015, a fost transferată la gruparea finanţată de autorităţile locale, CSM Bucureşti.

“Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă o reuşită a CSM Bucureşti: Cristina Neagu, de două ori desemnată cea mai bună handbalistă a lumii, a semnat recent un contract valabil pe 2 ani cu clubul Municipalităţii. Sportiva va fi prezentată oficial într-o conferinţă de presă la începutul lunii martie. Transferul Cristinei Neagu la CSM Bucureşti face parte din strategia clubului de a dezvolta sportul de performanţă, prin sportivi români de cea mai înalta valoare profesională şi umană”, se arată în comunicatul de presă remis de primărie.

Firea s-a declarat “fericită” că gruparea condusă de fostul preşedinte COSR, Alin Petrache, a reuşit transferul Cristinei Neagu: “Bucureşteanca Cristina Neagu se întoarce acasă! Mă bucur foarte mult că a acceptat oferta CSM Bucureşti, sunt fericită că putem să readucem în ţară una din cele mai talentate sportive românce. Desigur, suntem mândri şi când echipe de renume ale lumii se bat să aibă sportivi români în componenţă, dar ştiu şi că nicio victorie nu este mai dulce decât atunci când lupţi pentru ţara ta, şi, în cazul Cristinei Neagu, pentru oraşul tău: Bucureşti! CSM Bucureşti îşi propune să devină un model pentru cluburile sportive din toată ţara, printr-o strategie care cuprinde două paliere: încurajarea sportului de masă, pepinieră pentru cel de înaltă performanţă, şi, în acelaşi timp, dezvoltarea susţinută a sportivilor care au atins consacrarea".

Cristina Neagu, în vârstă de 28 de ani, spune că îşi doreşte să câştige Liga Campionilor cu CSM Bucureşti.

“Sunt bucuroasă că mă întorc acasă, este prima oară când am şansa să joc la cel mai înalt nivel în oraşul meu natal. Unul dintre visele mele e să câştig Liga Campionilor cu o echipă românească şi cred cu tărie că am această şansă cu CSM Bucureşti“, a afirmat Neagu.

Directorul General al CSM Bucureşti, Alin Petrache, a afirmat că este "frustrant" să vezi o jucătoare atât de valoroasă evoluând în afara României, adăugând că gruparea sa va mai readuce în ţară valori autohtone.

"Sunt extrem de încântat să văd că o sportivă de talia Cristinei Neagu a ales CSMB. Era frustrant să vezi o astfel de jucătoare evoluând pentru o echipă din afara României. Trebuie să ne apreciem mai mult valorile şi să le propunem tinerilor sportivi modele. Una dintre misiunile viitoare ale CSM Bucuresti va fi readucerea în ţară a cât mai multor valori autohtone", a declarat Alin Petrache.

Cristina Neagu evoluează acum la Buducnost Pogorica. Ea a mai jucat la Rulmentul Braşov şi Oltchim Râmnicu Vâlcea. În palmaresul ei figurează o medalie de bronz la CM din 2015, şi alta la CE din 2010.

Neagu se va alătura formaţiei bucureştene din vară.