Primarul Dobre a declarat presei că aşteaptă să vadă dacă vă respectaţi promisiunea de a rezolva în luna februarie problema mărcii Petrolul. Aveţi vreun răspuns pentru afirmaţia edilului?

Da, am citit declaraţia primarului Dobre şi nu mă mai miră cum pune problema. L-am „învăţat”, ca să spun aşa! Incearcă să facă pe maestrul cimiliturilor dar nu-i iese, neam ! Probabil ca e de vină şi faptul că trebuie să ceară aprobare pentru a deschide gura! De aici, probabil, şi instabilitatea sa emoţională şi faptul că nu e sigur în ceea ce face .

Am promis în şedinţa din decembrie anul trecut că voi face ceea ce pot, în limite legale, pentru a putea rezolva problema Petrolului, a mărcii şi a palmaresului. Insă nu singur şi nu fără sprijinul executivului. Personal am făcut ceea ce omeneşte este posibil. Impreună cu cei doi viceprimari ai municipiului, domnii Cristian Ganea şi George Pană am avut mai multe runde de intâlniri cu reprezentanţtii suporterilor, cu Cristi Vlad, cu domnul Mircea Dridea şi am găsit soluţii.

Insă, toate depind de procedura de evaluare a marcilor, procedură pe care primarul Dobre nu a putut sau nu a fost în stare să o ducă la capăt până acum. Faptul că actualmente s-a reluat procedura de licitaţie pentru evaluarea mărcilor este rezultatul insistenţelor mele şi a celor doi viceprimari pentru că pentru edilul şef al oraşului aceasta problemă nu prezintă importantă şi fusese abandonată! Acum, deşi s-a inscris un evaluator la licitaţie, se tergiversează procedura de evaluare, doar se va depăşi termenul propus pentru rezolvarea problemei. Dar e clar, cel puţin pentru mine: campania electorală a trecut, iar promisiunile au fost uitate. Aşa este când ţii cu Steaua şi conduci Ploieştiul!

Ce aţi discutat cu reprezentanţii suporterilor? S-a luat vreo decizie până în acest moment?

Am stabilit, de principiu, cu reprezentanţii suporterilor, să incercăm o variantă provizorie prin care să punem la  dispoziţia asociaţiei Petrolul 52, contra cost, pe o perioadă de 18 luni, marca Petrolul Ploieşti. In această perioadă de 18 luni urmează să stabilim cu calm şi cu profesionalism, paşii de urmat pentru a face din Petrolul o echipă puternică, aptă să revină in prim-planul competiţiei sportive, capabilă să atragă sponsori importanţi. Putem discuta de o asociere între municipalitate şi reprezentanţii suporterilor, de o societate pe acţiuni sau de orice formă care să garanteze că proiectul noului Petrolul este unul viabil. Sub acest aspect nu s-au luat decizii şi toată lumea a fost de acord că nu trebuie să ne grăbim. Măsurăm de mai multe ori şi tăiem o singură dată.

Primarul Dobre a declarat ca ar dori să meargă la Cluj pentru a discuta cu Emil Boc despre posibilităţile legale prin care să cedeze marca Petrolul. Cum comentaţi această declaraţie?

Dacă primarul Ploieştiului trebuie să meargă la Cluj să ia lumină, să meargă. Dar ar putea să o facă mai repede, nu să aştepte sfârşitul lunii. Sigur, nu eu ii fac agenda domnului primar. Dar ar trebui să-i fie făcută de cei carora le-a promis, adică vreo 30000 de petrolişti. Asta, dacă ii pasă. Dacă nu, continuăm cu motivele de amânare până la calendele greceşti.

Din punctul meu de vedere, dacă tot merge la Cluj, ar trebui să il intrebe pe domnul Boc dacă nu poate să vină part-time şi la Ploieşti, ca primar. Ne-ar scăpa de multe belele, pe bune!