Petrolul a bifat o calificare cu cap în Giuleşti. A fost, dacă vreţi, diferenţa dintre unul care ia o pastilă efervescentă fără apă, şi altul care pune pastila în apă, o lasă să se dizolve, şi apoi îi savurează gustul! Aşa a făcut Petrolul. A lăsat Rapidul să se dizolve în propria efervescenţă, de anticipat, de altfel, datorită vulcanicului public din tribune, iar după aceea a dat loviturile decisive, ambele cu capul, prin Dore şi Romario. Omul meciul a fost, însă, Filipe Teixeira, un jucător pe care marii specialişti de doi lei care cred că se pricep la fotbal îl credeau terminat când a venit la Petrolul. În rest, un meci fără istoric, Rapid fiind egala Petrolului poate doar la duelul din tribune. Dar nici acolo nu sunt sigur! Ploieştenii şi-au respectat blazonul şi pe teren şi în tribune şi sunt gata pentru sferturile de finală. Momentul în care lupii vor ataca în haită, din nou, Cupa României este anunţat. Deocamdată, doar se apropie de pradă, cu paşi tiptili, dar fermi!

Oricum, a fost cel mai interesant meci de finală din optimile cupei, aşa cum era de anticipat. De remarcat şi atitudinea lui Viorel Moldovan, care a recunoscut la final superioritatea evidentă a Petrolului şi i-a urat lui Contra să ia şi cupa şi campionatul cu Petrolul, pentru că merită. Aşa cum, şi noi, ploieştenii, trebuie să fim fair play şi să recunoaştem că locul Rapidului este în prima ligă. Nu de alta, dar mi-e greaţă când văd în Liga I echipe precum Săgeata Năvodari sau Concordia Chiajna.

Şi încă un amănunt: chiar dacă s-a calificat clar, Petrolul a avut iar două penaltiuri clare, neacordate, la scorul de 0-0. Atât!