Serena Williams a câştigat pentru a 7-a oară finala turneului de tenis Australian Open de la Melbourne, învingând-o sâmbătă în două seturi, 6-4, 6-4, într-o oră şi 23 de minute, pe sora sa Venus, acesta fiind al 23-lea turneu de Mare Şlem câştigat de Serena, care o va readuce pe americancă pe primul loc în ierarhia WTA.

Această a 28-a confruntare dintre cele două surori (scorul a devenit 17-11 în favoarea Serenei) a reprezentat finala cea mai "vârstnică" a unui turneu de Mare Şlem din istorie, cele două jucătoare având, împreună, peste 71 de ani, în timp ce italiencele Flavia Penetta şi Roberta Vinci "adunau doar" 66 de ani la US Open 2015. Totodată, Serena Williams a mărit scorul palmaresului direct cu Venus într-o finală de turneu, acum fiind 7-2. Ultima oară când cele două americance au disputat un meci decisiv pentru Marele Şlem a fost în 2009, la Wimbledon.

Pentru acest succes excepţional, Serena Williams a obţinut 3,7 milioane de dolari australieni şi 2.000 de puncte WTA, cu care va urca din nou pe primul loc în ierarhia mondială, în timp ce Venus Williams, care a încasat un cec de 1,9 milioane de dolari australieni şi 1.300 de puncte, va promova pe locul 11 în clasamentul WTA ce va fi dat publicităţii luni.