Jucătoarea rusă Maria Şarapova va reveni pe terenul de tenis la turneul de la Stuttgart, în 26 aprilie, prima zi după expirarea suspendării primite la începutul anului trecut pentru folosirea de substanţe interzise, au anunţat, marţi, organizatorii competiţiei de categorie Premier, care i-au oferit un wild card fostei ocupante a locului I mondial.

Turneul de la Stuttgart este programat între 24 aprilie (luni) şi 30 aprilie (duminică). Jucătoarea de 29 de ani va fi programată să evolueze în turul I în 26 aprilie (miercuri), prima zi în care ea îşi recapătă dreptul de joc. Şarapova nu a mai jucat din ianuarie 2016, după ce a fost eliminată în sferturile de finală ale Australian Open.

"Nu aş putea fi mai fericită decât să revin în circuit la unul dintre turneele mele favorite. Abia aşatept să-mi revăd fanii mei extraordinari şi să fac din nou ceea ce iubesc", a declarat Şarapova, pentru site-ul turneului pe care l-a câştigat de trei ori, între 2012 şi 2014.

"Revenirea Mariei în Porsche Arena este un cadou fabulos pentru fantasticii noştri spectatori", a declarat Markus Gunthardt, directorul turneului ajuns la cea de-a 40-a ediţie.

Competiţia de la Stuttgart este sponsorizată de Porsche, iar Şarapova este ambasador al mărcii germane de automobile.

La Porsche Tennis Grand Prix va participa probabil şi Simona Halep, locul 4 WTA, ea fiind prezentă la ultimele trei ediţii.

Şarapova a fost depistată pozitiv cu meldonium la Australian Open, în ianuarie 2016, dar şi la o testare în afara competiţiei, la Moscova, în februarie 2016. Sportiva din Rusia a anunţat rezultatele testelor în cadrul unei conferinţe de presă, pe care a organizat-o, la 7 martie 2016, la Los Angeles.

Federaţia Internaţională de Tenis a decis la 8 iunie 2016 suspendarea Mariei Şarapova pentru doi ani, începând cu 26 ianuarie, data primului test pozitiv.

La 4 octombrie 2016, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a redus la 15 luni suspendarea de doi ani dictată de Federaţia Internaţională de Tenis jucătoarei ruse Maria Şarpova pentru dopaj. Astfel, ea va putea reveni pe teren din 26 aprilie 2017.

viewscnt