Dan Petrescu a câştigat procesul cu ruşii de la Kuban Krasnodar, de care s-a despărţit la începutul lunii octombrie, şi urmează să primească o despăgubire de jumătate de milion de euro, scrie digisport.ro.

„Bursucul” a apelat la judecată, după ce oficialii ruşi nu au respectat eşalonarea plăţilor, iar acum Kuban este obligată să plătească 500.000 de euro, pentru a nu primi interdicţie la transferuri.

În ultimii doi ani şi jumătate, fostul fundaş dreapta al naţionalei României a obţinut compensaţii de 6,5 milioane de euro de la echipele de la care a fost demis.

Mai mult de o treime din această sumă - 2,5 milioane de euro - i-a intrat în conturi în ultima jumătate a lui 2016. Petrescu a fost dat afară de la Jiangsu Suning, iar chinezii i-au plătit două milioane de euro ca să scape de el. La aceşti bani se adaugă cei câştigaţi în instanţă de la Kuban.

Diferenţa până la 6,5 milioane o reprezintă compensaţiile primite de la Dinamo Moscova, pe care a pregătit-o două sezoane, şi de la Al Arabi, unde a rezistat doar jumătate de an. Cele două cluburi i-au plătit câte două milioane de euro ca să-l convingă să plece.

În prezent, Dan Petrescu antrenează în Emiratele Arabe Unite, la Al Nasr Dubai. Românul e pe locul 6 în clasament, după ce a înregistrat trei succese consecutive.