Nu ştiu dacă şi conducerea Petrolului şi-a stabilit acest obiectiv, dar mi se pare normal ca o astfel de abordare să fie luată în calcul. L-am urmărit pe Cosmin Contra în interviul pe care i l-a acordat colegului Cristi Notaru, cu ocazia împlinirii unui an calendaristic de când Contra este pe banca Petrolului. Cosmin nu avea deloc mina unui om liniştit, care are la dispoziţie tot ceea ce îşi doreşte pentru a face performanţă. El a vorbit deschis despre anumite aspecte care nu sunt în concordanţă cu starea de emulaţie pe care echipa antrenată de el a generat-o în oraş.”Mi se pare ciudat ca o echipă care a câştigat Cupa României să nu aibă un sponsor important, care să vrea să-şi pună numele pe tricoul Petrolului”, a punctat Contra. Nu mai comentez, e clar că are dreptate. Apoi, Cosmin a mai punctat un aspect important: “Este absolut necesar ca o echipă de talia noastră să aibă o bază de antrenament adecvată performanţei, una care să ajute şi centrul de copii. Noi alcătuim o echipă tehnică, mie îmi place ca antrenamentele să se bazeze pe jocul cu mingea. Nu e normal să mergem de două-trei ori pe săptămână la Buftea, acolo unde există o suprafaţă de joc asemănătoare cu aceea de pe Ilie Oană!”. Nici de această dată nu este nimic de comentat, justeţea afirmaţiei lui Contra fiind fără tăgadă.

Tot antrenorul Petrolului a precizat că, deocamdată, Alcenat, Boudjemaa şi Guilherme nu au semnat prelungirea contractului cu Petrolul, toţi trei urmând să îşi încheie înţelegerile cu gruparea ploieşteană la finele acestui sezon. Şi a mai amintit despre faptul că nu va mai comenta arbitrajul niciodată, lăsând să se înţeleagă faptul că ar trebui să fie altcineva din club  responsabil cu asta. Logic, din nou!

Din ce în ce mai mult, transpare ideea că antrenorul Petrolului ar trebui susţinut cu adevărat de concucerea administrativă. Nu că nu ar fi, în acest moment, dar mă refer la acea susţinere reală, prin care să fie eliminate, rând pe rând, problemele amintite.  

Or, în acest moment, vorbind deschis, sunt mai multe dileme: Cine ar trebui să atragă fonduri la club? Cine ar trebui să-i facă pe jucători să-şi prelungească înţelegerile cu Petrolul? Cine ar trebui să se îngrijească de apariţia unei baze moderne de antrenament? Cine ar trebui să apere imaginea clubului atunci când este implicat în scandaluri? Cine ar trebui să facă tot posibilul pentru a nu-l lăsa pe Contra să plece, la vară, când îi expiră contractul cu Petrolul?

Răspund eu, voi, sau ascundem mizeria sub preş, ca până acum?