Petrolul a câştigat la Botoşani un meci pe care singură l-a făcut greu. Culmea, după ce părea că va fi uşor, după golul lui Teixeira, din minutul 16. Până la pauză, tot Teixeira putea duce scorul la 2-0, dar şutul lui a trecut pe lângă poarta gazdelor. În partea secundă, gazdele au ieşit mai mult la joc, dar prima mare ocazie de gol a avut-o tot Petrolul, după o fază lucrată de Teixeira, Camara şutând în portar, din întoarcere, de la 6 metri.A urmat o perioadă bună pentru gazde, care au profitat la maximum de poziţionarea total aiurea a lui Guilherme, pe toată durata reprizei secunde, şi au atacat fără încetare pe acel flanc. După ce Pecanha a respins o mingea grea din 6 metri, a urmat golul lui Hadnagy, în minutul 70, fostul golgeter al Petrolului marcând după o lovitură de colţ, din cădere, cu un şut în cross.

Petrolul a câştigat doar graţie inspiraţiei lui Dore, rezervă la acest meci, cel care  a marcat cu o lovitură de cap excelent plasată, în minutul 84 şi a trimis punctele la Ploieşti. Petrolul a câştigat din inerţie, fiind echipa mai bună, dar fără să strălucească, jocul fiind, în multe momente, în suferinţă. Este bine că echipa câştigă atunci când nu face meciuri foarte bune, dar şi mai bine ar fi dacă ar rezolva astfel de meciuri, precum cel cu Botoşaniul, mult mai rapid. Măcar din respect pentru fanii care au plecat cu noaptea în cap şi vor reveni acasă în puterea nopţii.

Petrolul are acum şansa, pentru prima dată în acest campionat, de a bifa trei victorii consecutive, ploieştenii jucând lunea viitoare acasă cu ACS Poli Timişoara.

La capitolul bilelor albe, după acest joc, trecem revenirea lui Geraldo, esenţial pentru petrolul şi forma foarte bună a lui Teixeira, în vreme ce Guilherme, cu un nou joc slab în defensivă, este repetentul partidei pentru Petrolul. Chiar dacă echipa a câştigat! Cât despre Camara...