Fostul campion Leonard Doroftei a fost adus cu mandat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), unde e audiat în dosarul Gala Bute. El a lipsit deja la două termene ale procesului, în care a fost citat în calitate de martor. 

Leonard Doroftei a declarat că a fost citat la ÎCCJ în calitate de martor în dosarul Gala Bute, dar a precizat că nu a avut „prea multe de spus”. 

 „Am fost în calitate de martor. Din păcate, nu am avut ce să spun prea mult. Problema e în felul următor: nu am ce să spun. Nu am participat la negocieri, la discuţii. Nu am ce să spun despre gala Bute. Nu am descoperit nimic pentru că nu am fost implicat în cheltuieli. Nu avea dreptul să organizeze direct un meci profesionist. Putea organiza direct meciuri de box pentru amatori. (…) Federaţia Română de Box nu putea să fie organizator al unei gale în care să boxeze Bute. Nu ştiu în ce calitate a organizat Obreja gala Campion pentru România”, a spus fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box.

De asemenea, el a explicat că Federaţia nu poate organiza o gală de box profesionist, însă oricine face acest lucru trebuie să plătească taxele aferente Federaţiei.

„Toată lumea care plăteşte licenţă are dreptul să organizeze o gală de box. Iubiţi boxul, iubiţi sportul. Faceţi mişcare”, a mai spus Leonard Doroftei.

Digi 24