Petrolul acesta din Băicoi a fost ca un copil suit pe un scaun prea mare. Locul al doilea ocupat multă vreme de echipa locală s-a dovedit a fi cam larg. CS Cornu, de exemplu, poziţia a 7-a în Liga A Prahova la meciul cu Petrolul, e o echipă mai bună, cu un joc mai elaborat, mai frumos. Este singura formaţie întâlnită până acum de băieţii lui Tavi Grigore care i-a făcut să gâfâie. Pe când, Petrolul Băicoi a luat golul de 1-0 în minutul 3, la pauză a fost condusă cu 3-0 şi, în minutul 62, cu 4-0...

Ultimele trei goluri au alcătuit un hattrick adevărat realizat de Ilie Dumitrescu şi pecetluit fabulos cu lob de la 14 metri lateral dreapta.

Fără supărare, gazdele nu s-au ridicat niciun moment la înălţimea galben-albaştrilor şi trebuie să recunoască meritul sportiv al lupilor, chiar dacă nu recunosc dreptul de moştenire.

Cineva din staful celor de la Petrolul din Băicoi spunea, înaintea meciului, că Petrolul care urma să vină nu e deloc Petrolul. Aşa este în acte, poate pentru puţină vreme, dacă primăria lui Dobre se mişcă cum trebuie. O întrebare însă: Ce altă echipă aduce în deplasare câteva sute de suporteri, în zi de lucru, la ora 15.00? Numele cărei echipe îl scandează ei?

Petrolul e unul singur. Restul sunt petroale. 

 

Petrolul Băicoi - Petrolul Ploieşti 1-4 (0-3)

Stadion: „Petrolul”, Băicoi. Spectatori: 700. Marcatori: I. Codreanu (77)/Prunescu (3), I. Dumitrescu (31, 39, 62).

Petrolul Băicoi: V. Costache - G. Georgescu, Zamfir, M. Duca (cpt), R. Militaru (46. A. Stan) – Bondilă (64 Caliţa), A. Rusu, M. Cazan, Saulea (56 I. Codreanu) - Dorişor (68 A. Gheorghe) - Ad. Ilie. Antrenor: Bobi Codreanu.

Petrolul Ploieşti: Chiş - Olaru, Prunescu, D. Chiriţă, Velisar - V. Butufei (64 Ursu) - I. Dumitrescu (71 M. Jipa), Cl. Tudor (cpt), Niţescu (78 A. Militaru), D. Nae (46 S. Petre) - D. Gheorghe. Antrenor: Octavian Grigore.

Arbitri: Laurenţiu Piciu (Ploieşti) - Valentin Dumitru (Gherghiţa) şi Sebastian Păduraru (Gura Humorului, Suceava).

Observator AJF Prahova: Cătălin Popescu (Ploieşti).

Cartonaşe galbene: I. Dumitrescu (35), Cazan (81).