Noul Petrolul a anunţat ieri înregimentarea lui Daniel Chiriţă, ajuns acum la vârsta de 42 de ani. În sezonul trecut, Chiru a jucat chiar mai sus un pic, la nivelul Ligii a III-a, la CS Ştefăneşti. În ultima vreme, acesta s-a ocupat de echipa sa, Petrolul 95 Ploieşti, ca antrenor-jucător în Superliga B Prahova.

Prezenţa unui fotbalist de 42 de ani într-un moment  în care nol Petrolul propune, printre altele, promovarea tinerilor fotbalişti autohtoni pare discutabilă şi sunt, probabil, voci care dau să conteste decizia lui Cristi Vlad şi Tavi Grigore.

De la început însă, cei doi au precizat că promovarea fotbaliştilor foarte tineri va fi făcută, dar nu în detrimentul îndeplinirii scopului primordial, promovarea în Liga a III-a. 

Până să se apeleze la Chiriţă, Petrolul stătea în doar doi fundaşi centrali, Prunescu şi Crăciun.

Şi, la 42 de ani chiar, Daniel Chiriţă ar trebui să fie liderul defensivei petroliste. Exemple de fotbalişti cu acte în regulă ajunşi la vârste înaintate care se descurcă “din inerţie” în campionatul judeţean sunt destule. Dacă ei se descurcă, cu atât mai mult ar trebui să o facă cel mai nou şi, totodată, cel mai "vechi" jucător al Petrolului!