Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 6-4, de germana Angelique Kerber, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, ratând calificarea în finala turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati.

Halep a greşit mult sâmbătă, comiţând 50 de erori neforţate (21, Kerber). Dar partea bună a evoluţiei ei este că şi-a păstrat agresivitatea şi a fost aproape de o nouă revenire spectaculoasă, aşa cum a reuşit, vineri, cu Agnieszka Radwanska. De data aceasta, românca a avut în faţă o adversară extrem de tenace, care s-a apărat foarte bine şi a ştiut cum să transforme într-un succes jocul mai slab al Simonei Halep

Jucătoarea din Constanţa a început cu break partida de sâmbătă, dar Kerber a egalat imediat şi s-a distanţat apoi la 3-1. Românca a reuşit şi ea un rebreak şi s-a apropiat la un ghem.

La 3-2 pentru Kerber, antrenorul Darren Cahill a intrat pe teren şi i-a cerut răbdare Simonei, să nu încerce să grăbească punctele şi i-a transmis că nu sunt motive de panică. Jucătoarea română a revenit pe teren şi a egalat la 3. Kerber şi-a făcut servciul, 4-3, apoi ploaia a oprit meciul pentru 35 de minute.

După reluare, româncei nu i-a ieşit mai nimic în următoarele şase ghemuri, perminţându-i germanei să închidă primul set cu 6-3, după 36 de minute.

La 0-2 în setul al doilea, Halep a salvat şase mingi de break, dar a cedat ghemul la a şaptea. Kerber a ridicat scorul la 4-0 cu serviciul. Scorul de 4-0 nu este unul insurmontabil pentru Halep, care abia atunci a început să joace cel mai bun tenis al ei. Ea a câştigat următorul ghem, a salvat o minge de 5-1 pe serviciul adversarei, pentru a ajunge apoi la 3-4. De la acest scor ambele jucătoare şi-au fructificat serviciul şi setul s-a încheiat tot în favoarea lui Kerber, cu 6-4, după o oră şi 30 de minute de la startul partidei.

Jucătoarea germană va deveni noul număr 1 mondial dacă va câştiga acest turneu. În ultimul act, Kerber va evolua cu sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 15, care a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-1, 6-3, pe spaniola Garbine Muguruza, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 4.

Calificarea în semifinale este recompensată cu 123.665 de dolari şi cu 350 de puncte WTA.

La ediţia precedentă a turneului de la Cincinnati, Halep a jucat finala, pierdută în faţa Serenei Williams, care nu a participat la competiţia din acest an.

Simona Halep va fi întrecută de Agneszka Radwanska în clasamentul ce va fi dat publicităţii luni.

După această competiţie, Simona Halep va evolua la US Open, turneu care va începe la 29 august.