Simona Halep, locul 4 WTA, a revenit de la minge de 0-5 în primul set şi s-a impus cu 7-5, 6-1, în meciul cu poloneza Agnieszka Radwanska, locul 5 WTA, calificându-se astfel în semifinalele turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati. 

Halep a dat sâmbătă un test important cu o adversară din Top 5 WTA, care a confirmat forma foarte bună a româncei. Sportiva din Constanţa a obţinut a 13-a victorie consecutivă într-o manieră care a adus aminte de cele mai bune momente din cariera ei. Cu un nivel de încredere mai ridicat ca oricând şi cu o pregătire fizică exemplară, Halep a întors un meci care nu a început bine pentru ea. 

Simona Halep s-a văzut pusă în dificultate în prima parte a partidei cu Radwanska. Românca a fost agresivă şi a condus destul de bine jocul, dar a greşit mult în momentul în care a vrut să finalizeze punctele. Halep a schimbat registrul din mers şi a corectat precizia loviturilor, după care lucrurile au intrat în ritmul dominant arătat şi în partidele precedente de la Cincinnati

Foarte repede, poloneza s-a distanţat la 4-0, după două break-uri, la 1-0 şi 3-0, apoi a avut minge de 5-0, pe propriul serviciu, însă Halep şi-a oprit declinul în acel moment. Radwanska a continuat să risipească câte o minge de 5-1, 5-2, 5-3. De fiecare dată, Halep a avut puterea să întoarcă soarta ghemului, astfel că scorul a devenit 4-4. La acest scor, jucătoarea română a mai reuşit un break, clar de această dată.

Abia din a cincea încercare a putut Radwanska să modifice cifra din dreptul numelui ei de pe tabelă. Pentru asta a avut nevoie de trei mingi de break, de salvarea unei mingi de set şi de ajutorul benzii fileului. Jucătoarea din Polonia nu a speculat momentul, astfel că Halep a făcut rebreak şi apoi a pus capăt setului, cu 7-5, după un punct spectaculos şi după 61 de minute de joc.

Al doilea set a fost fără istoric. Halep a pierdut doar un ghem, pe propriul serviciul, la 1-0 pentru ea. Un 6-1 după alte 30 de minute.

"Ea a început bine, a fost greu să găsesc ritmul, apoi am reuşit să mă descurc. A fost o atmosferă plăcută, vă aşteşt şi mâine aici", a spus Halep după meci.

În penultimul act, Halep o va întâlni pe germana Angelique Kerber, locul 2 WTA, jucătoare aflată în cursă pentru a o detrona pe Serena Williams din poziţia de lider mondial. Kerber trebuie să câştige trofeul ca să devină noul număr 1 WTA.

Halep conduce cu 4-2, în întâlnirile directe cu Kerber, câşigând ultima lor partidă, în urmă cu mai puţin de o lună, în semifinalele Rogers Cup, scor 6-0, 3-6, 6-2.

În cealaltă semifinală se vor duela spaniola Garbine Muguruza, locul 3 WTA şi Karolina Pliskova din Cehia, locul 17 WTA. 

Calificarea în acestă fază este recompensată cu 123.665 de dolari şi cu 350 de puncte WTA.

La ediţia precedentă a turneului de la Cincinnati, Halep a jucat finala, pierdută în faţa Serenei Williams, care nu participă la competiţia din acest an.