Un document pe care Direcţia Administraţie Publică, Juridic Contencios, Contracte, prin Serviciul Juridic Contencios, Contracte, l-a prezentat, la începutul anului, într-o şedinţă cu reprezentanţii juridici ai instituţiilor din subordinea Primăriei Ploieşti, aruncă în aer situaţia salariilor blocate de la CSM Ploieşti.

Tocmai primăria este cea care a recomandat încheierea de contracte cu PFA cu antrenorii şi sportivii şi tot Primăria Ploieşti, prin direcţia economică, e cea care blochează acum activitatea clubului.

„Informare cu privire la reglementarea instituţiei convenţiilor civile în Noul Cod Fiscal” se numeşte documentul în care se explică faptul că nu se mai pot folosi convenţiile civile pentru plata colaboratorilor (în cazul CSM Ploieşti, sportivi, antrenori etc). Documentul a fost prezentat de consilierul juridic Cătălin Dobrescu, iar la şedinţă a fost prezent juristul Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, scrie csmploiesti.ro.

Documentul este clar: „Pentru activităţile recurente nu poate fi folosit contractul civil, ci este necesară încadrarea în baza unui contract individual de muncă sau încheierea unui contract cu PFA/profesii libere înregistrate fiscal”.

Cum, în cazul Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, este exclusă varianta contractelor de muncă, organigrama neputând suporta încă 200 de sportivi şi antrenori, s-a optat pentru contractele cu PFA, variantă considerată acum ilegală, deşi  a fost recomandată de Serviciul Juridic Contencios, Contracte, din cadrul Primăriei Ploieşti!