Prima impresie pe care o ai, ajungând la antrenamentul Petrolului, este că ceea ce vezi nu prea se potriveşte cu peisajul fotbalului judeţean. Nici nu trebuie, din moment ce afilierea AS Petrolul 52 la AJF Prahova reprezintă doar punctul de plecare spre ligile naţionale.

Trei antrenori, două echipe complete, plus alţi câţiva jucători aflaţi pe margine, încă nerefăcuţi, dar care lucrează sub îndrumarea preparatorului fizic. Printre ei, Vladimir Butufei şi Bogdan Năstase, foşti colegi şi la Chimia Brazi, în vremea în care, lângă Combinat, se formase una dintre cele mai frumoase tinere echipe la nivelul Ligii a III-a, dacă nu şi mai sus. Cu Vali Lazăr, Ionuţ Şerban, Sergiu Arnăutu, Sorin Ciobanu şi mulţi alţii.

Începutul Petrolului antrenat de Tavi Grigore nu este deloc uşor. Jucătorii trebuie să se obişnuiască unii cu alţii, iar tehnicianul dă termen lung pentru dobândirea automatismelor. Progresul este însă evident, spune Grigore.

Uşor-uşor, haita se formează şi trebuie să impună respect nu doar prin puterea numelui, ci şi prin forţa colţilor!

La finalul sesiunii de pregătire, Tavi Grigore a vorbit mai puţin despre lot şi mai mult despre problema stringentă a stadionului Ilie Oană: “Ne dorim mult ca această problemă să fie rezolvată cât mai repede. Avem nevoie de sprijinul autorităţilor. Suntem continuatorii Petrolului Ploieşti şi trebuie să jucăm pe stadionul Ilie Oană. Fac un apel către domnul primar, către consilieri să ajungă mai repede, de urgenţă, la formula corectă şi legală de a putea închiria stadionul Ilie Oană.