Simona Halep a câştigat duminică seara Turneul WTA de la Montreal după ce a învins-o pe americanca Madison Keys (12 WTA) cu scorul 7-6 (2), 6-3.

Pentru Halep acesta este al treilea trofeu din acest an şi al paisprezecelea al carierei sale. Românca şi-a adjudecat trofeul de la Montreal într-o oră şi 15 minute.

"A fost o săptămână minunată, m-am simţit ca acasă aici. Felicitări şi lui Madison pentru că a avut o săptămână foarte bună. Îţi urez succes pe viitor. Deja e a doua finală la rând pentru mine, m-am simţit extraordinar aici. Mulţumesc şi echipei mele. Vă mulţumesc că mă ajutaţi. Săptămâna asta a fost un maraton, am jucat şi la dublu", a declarat Halep după meci.

Simona va încasa un cec în valoare de 497.700 de dolari şi 900 de puncte WTA graţie acestui succes. De luni va reveni pe locul al treilea în clasamentul WTA.

Titlurile obţinute de româncă la simplu: 2013 — Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia, 2014 — Doha, Bucureşti, 2015 — Shenzhen, Dubai, Indian Wells, 2016 — Madrid, Bucureşti, Montreal.