Simona Halep şi Monica Niculescu s-au calificat, sâmbătă, în finala probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Montreal, dotat cu premii totale de 2.413.663 dolari, după 6-3, 2-6, 10-6 cu slovenele Andreja Klepac/Katarina Srebotnik.

Halep, care tot sâmbătă obţinuse şi calificarea în finala de simplu, după un succes în trei seturi în faţa germancei Angelique Kerber, va juca în premieră ambele finale la un turneu din circuitul WTA.

Halep şi Niculescu au luat primul set cu 6-3, l-au cedat clar pe al doilea, cu 2-6, câştigând în super tie-break cu 10-6, după ce au fost conduse cu 6-3.

Cele două românce s-au impus într-o oră şi 16 minute. Halep a mai jucat o oră şi 38 de minute în semifinala de simplu cu Kerber, pe care a învins-o cu 6-0, 3-6, 6-2.

Halep (care mai jucase anul acesta un singur meci de dublu) şi Niculescu (23 WTA la dublu), beneficiarele unui wild card, şi-au asigurat un cec de 71.920 dolari şi 585 de puncte WTA. În finală, Simona şi Monica vor juca împotriva învingătoarelor dintre americancele Christina McHale/Asia Muhammad şi rusoaicele Ekaterina Makarova/Elena Vesnina (N. 4).

Adversara Simonei la simplu va fi Kristina Kucova (Slovacia) sau Madison Keys (SUA), numărul zece mondial.