Cu mai puţin de două săptămâni până la începerea Jocurilor Olimpice, Brazilia pare că nu e pregătită să găzduiască evenimentul sportiv ce are loc odată la patru ani. Sportivii din delegaţia australiană au acuzat condiţiile proaste şi refuzat să se cazeze în satul olimpic

Toalete înfundate şi fire care ies din pereţi, asta au găsit sportivii din delegaţia australiană când au intrat în camerele din satul olimpic, scrie The Guardian. Ei s-au cazat la hotelurile din oraş, acuzând condiţiile „de nelocuit” din satul olimpic.

Atleţii australieni au spus că au observat apă ce se scurgea pe pereţi în timp ce trăgeau apa la toalete, miros puternic de gaz şi fire electrice ce ies din pereţi.

Kitty Chiller, şefa delegaţiei australiene, a spus că şi sportivii din Noua Zeelandă şi Marea Britanie au întâmpinat aceleaşi probleme, însă oficialii britanici s-au distanţat de această controversă, menţionând că aceste probleme nu sunt neobişnuite în cazul clădirilor noi.

Pe de altă parte, italienii au întâmpinat atâtea probleme încât a angajat propriii oameni care să se ocupe de renovare, scrie Gazzetta dello Sport, la fel procedând şi olandezii.

Oficialii brazilieni au promis că cei peste o mie de angajaţi „vor munci 24 de ore pe zi până când problemele vor fi remediate”. „Sportivii ale căror condiţii de şedere nu sunt terminate vor fi cazaţi în cele mai bune condiţii în alte clădiri”, au precizat organizatorii.

O reacţie mai puţin diplomată a venit din partea primarului din Rio, Eduardo Paes. El a spus că reparaţiile vor fi făcute şi că „voi pune un cangur în faţa clădirilor ocupate de ei, ca să sară, şi ei să se simtă ca acasă”. Edilul a adăugat şi că, faţă de Olimpiada din 2000 de la Sydney, condiţiile din Rio sunt mai bune.

Până la ceremonia de deschidere, pe 5 august, majoritatea din cei 10.000 de sportivi care sunt aşteptaţi la Rio vor fi găzduiţi în cele 31 de clădiri. Potrivit site-ului dedicat Olimpiadei de la Rio, „sportivii vor fi trataţi ca nişte regi, fiind, până la urmă, vedetele acestui eveniment”.

Digi 24