La închiderea perioadei oficiale pentru înscrieri în cursa pentru Trofeul Sinaia şi-au anunţat prezenţa 73 de piloţi şi 3 echipe. Piloţii se mai pot înscrie vineri sau duminică, achitând taxele conform regulamentului particular, pentru a lua startul în etapa a V-a din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2016, organizat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, în perioada 22 – 24 iulie.

Spectatorii vor avea ocazia să vadă nu mai puţin de 4 supercar-uri, dintre care 2 Ferrari 458 Challenge, 1 Ferrari 430 Challenge şi un Audi R8GT.

Lupta pentru primele locuri este tot mai interesantă, fiind marcată de întoarcerea în campionat a lui Paul Andronic, care după pauza de la Rânca revine pe traseele de concurs, cu Mitsubishi-ul evo V modificat complet în garajele Autotehnica. Din lista de start lipsesc Horaţiu Ionescu Cristea care a vândut Ferrari-ul său lui Alessandro Pietta, pe care însă îl vom vedea pe traseu, în timp ce Cornel Gărdean, unul dintre favoriţii la titlu în 2016 declară forfait şi la această etapă după ce a spart cel de-al doilea motor la Subaru-ul său la antrenamentele de zilele trecute. Sunt prezenţi însă Bogdan Cuzma, Lucian Răduţ, Ovidiu Zabreca, Edu Stan, Dan Prepeliţă şi Andrei Dumitrescu care vor duce cu siguranţă o luptă frumoasă pentru trofeul King of the Hill al competiţiei.

La echipe, s-au înscris Rally Dream Team, Yacco Racing Team şi Pasteur Racing Division.

Spectatorii aflaţi pe traseul de concurs vor avea ocazia să îl salute pe decanul de vârstă al motorsportului românesc, maestrul Marin Dumitrescu, care la 98 de ani va urca - de data aceasta în postura de copilot – pe traseul unde a câştigat în 1948 în faţa lui Petre Cristea şi Jean Calcianu.

Titi Aur, cel mai cunoscut dintre piloţii de raliu, va fi prezent de asemenea, la Sinaia cu demonstraţii spectaculoase de conducere defensivă şi pilotaj pe patru roţi.

Iubitorii automobilismului îl vor putea revedea în acţiune, la Sinaia, sâmbătă şi duminică pe Vali Porcişteanu - campion naţional, unul dintre piloţii prezenţi, an de an, la startul acestei etape.

Primăria oraşului Sinaia şi Clubul Sportiv Carpaţi Sinaia le mulţumesc anticipat tuturor celor care se implică în organizarea acestui eveniment, respectiv forţelor de ordine şi voluntarilor pentru siguranţa traseului, piloţilor şi mecanicilor din echipele tehnice pentru numeroasa participare, oficialilor FRAS pentru buna colaborare în vederea pregătirii acestei etape şi, în special, spectatorilor şi locuitorilor de pe traseul de concurs.

De asemenea, le mulţumim şi celor care ne sunt alături, ca de fiecare dată: Serviciul de Ambulanţă Sinaia, Poliţia Sinaia, Poliţia Locală, SC Sinaia Forever, SC Romanian Security Systems SRL, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, Detaşamentul de Pompieri Sinaia, Detaşamentul de Jandarmi Sinaia şi hotelierilor care au oferit cazare.

Organizatorii recomandă tuturor piloţilor să intre în Sinaia, spre parcul service din Bd.Carol I (din dreptul staţiei Petrom până la sensul giratoriu de la intrarea spre Castelul Peleş ), dar şi pe strada Octavian Goga, pe intrarea în oraş dinspre Braşov, semnalizată cu săgeţi indicatoare.

Mai multe detalii despre eveniment găsiţi AICI