Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5, a învins-o, luni, cu scorul de 6-7 (5), 6-4, 6-3, pe americanca Madison Keys, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 9, şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon.
 

În optimi, Simona Halep a avut primul meci cu adevărat dificil la Wimbledon, la această ediţie. Madison Keys, în vârstă de 21 de ani şi înaltă 1,78 metri, etalează multă forţă cu lovitura de dreapta, este agresivă, însă nu are răbdare, este prea încrezătoare uneori şi se repede să lovească decisiv mingi din poziţii dificile. De aici rezultă un joc cu destule puncte câştigătoare, dar şi cu multe greşeli.

Halep a răspuns cu evoluţia ei clasică, bazată pe multă mişcare, pe lovituri variate, pe un joc inteligent, de aşteptare a greşelilor adversarei. Din nefericire, românca are în continuare probleme în a converti pe tabelă momente favorabile, care i-ar face viaţa mai uşoară.

Halep şi Keys au început meciul de luni cu servicii sigure şi puncte scurte. Prima minge de break a apărut la 4-4 şi a fost fructificată de sportiva din Constanţa. A servit apoi pentru 6-4, a avut patru mingi de set, însă Keys a găsit retururi excepţionale şi a egalat la 5. Halep a câştiga pe serviciul avdersarei în ghemul următor, dar iar a ratat închiderea setului. În tie-break, Keys a făcut un minibreak la a doua minge şi s-a impus cu 7-5, după 46 de minute.

Americanca a continuat evoluţia bună şi s-a desprins la 2-0 în setul secund după un break la debut. Românca nu a cedat şi a egalat la 2, apoi sportivele şi-a făcut serviciul până la 5-4, nu înainte ca Halep, să salveze un 0-40 şi încă o minge de break la 3-3. La 5-4, Halep nu a mai ratat mingea de break ivită şi a egalat situaia la seturi după alte 40 de minute.

În decisiv, Keys a căzut fizic, a acuzat probleme musculare şi românca nu a mai întâmpinat rezistenţă, câştigând cu 6-3, după o oră şi 56 de minute de joc în total. 

În sferturi, Halep va evolua cu Angelique Kerber, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, care a învins-o, cu scorul de 6-3, 6-1, pe japoneza Misaki Doi, locul 49 WTA, după 64 de minute de joc.

Câştigătoarea de la Australian Open 2016, sfertfinalistă în 2014 şi semifinalistă în 2012 la All England Club, nu a cedat vreun set până în prezent.

Românca este în avantaj în meciurile cu Kerber,  scor 3-1, dar a pierdut, scor 2-6, 2-6, ultima partidă, disputată, în aprilie, la Cluj-Napoca, în Fed Cup.

Calificarea în sferturi este recompensată la Wimbledon cu un premiu de 250.000 de lire sterline şi cu 430 de puncte WTA.