CSM Ploieşti a mai transferat un jucător de naţională! Sâmbătă după-amiază, internaţionalului bielorus Nikita Mescheriakov (28 ani, poziţia 3-4) a semnat un contract valabil în următorul sezon. Baschetbalist format peste Ocean, în NCAA, Nikita a jucat apoi în Italia, Belarus şi Suedia.

Nikita Mescheriakov (2.02 metri, 104 kg) este un jucător polivalent, capabil să-şi deseneze culoare către panoul advers şi să execute de la semi-distanţă, dar şi din spatele semicercului, în plan ofensiv, şi, în acelaşi timp, să apere adversari pe diferite poziţii, graţie mobilităţii sale excelente, scrie csmploiesti.ro.

Baschetbalistul născut la Minsk şi-a făcut un nume în ţara sa natală încă de la vârsta de 17 ani, în 2005, când a fost inclus în echipa ideală a debutanţilor în prima ligă. Peste doar un an, Mescheriakov şi-a trecut în palmares titlul cu Vytaliur Minks, după care a plecat în Statele Unite ale Americii, cu gândul de a juca în NCAA. A făcut-o preţ de 3 sezoane la Georgetown, între 2007-2010, dar cele mai bune medii le-a cunoscut în tricoul lui Wake Forest, între 2010-2012, cu 8 puncte, 3.9 recuperări şi un procentaj de 45% la aruncările din acţiune, în ultimul an universitar.

La întoarcerea în Europa, a jucat pentru Trieste, în a doua divizie italiană, dar s-a întors acasă, la Tsmoki-Minsk, în 2013, echipă cu care a devenit din nou campion. În ultimul sezon, bielorusul a evoluat în Suedia, pentru BC Lulea, având medii de 5.6 puncte şi 3.9 recuperări, cu un procentaj de 52% la aruncările din acţiune, în doar 14 minute pe meci.

Nikita Mescheriakov a evoluat la toate categoriile de vârstă la naţionala statutului Belarus şi a bifat un turneu final de Campionat European „U20”, în 2006, la Izmir, în Turcia, cu medii de 4 puncte şi 2.9 recuperări.