Vivi Răchită, noul consilier pe probleme de sport, a anunţat că Daniel Capră, patronul clubului Petrolul Ploieşti, este dispus să cedeze mărcile municipalităţii, scrie Republicanii.

Fostul manager al clubului Ploieştean s-a lansat însă în considerente juridice în ceea ce priveşte mărcile şi palmaresul Petrolului, încercând să inducă în eroare opinia publică.

Avocatul George Botez a demontat rapid afirmaţiile lui Răchită într-o declaraţie pentru Jurnalul Prahovean.

„ Îl apreciez în mod deosebit pe dl Vivi Răchită, mai ales pentru perioada sa ca fotbalist la Steaua. Sunt însă convins că domnia să nu are cunoştinţele necesare în materia dreptului, aşa că nu înţeleg de ce îşi dă cu părerea în domeniu. Să afirmi că în situaţia actuală ar trebui să aşteptăm până societatea domnului Capra se dizolvă pentru a reintra în posesia mărcii municipale PETROLUL PLOIEŞTI, ceea ce ar însemna o întârziere, este o chestiune pe care mă feresc să o comentez. De ce? Pentru că nu are nicio legătură cu dreptul şi este normal să fie aşa, ţinând cont de emitentul ideii. Sper să nu fie începutul unui şir de dezinformări care a început cu ceva timp în urmă.

Că am dreptate o dovedeşte hotărârea judecătorului sindic pronunţată în 22.06.2016 când acesta a decis că în temeiul art. 145 alin.2 din Legea privind procedura insolvenţei să dispună dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al debitorului. Aşa că, ce să aşteptăm ? Poate doar ca unii să îşi facă timp să citească sentinţele şi apoi să vorbească ! Orice act încheiat cu dl Capra privind mărcile nu este decât efectul hotărârii judecătoreşti. Dacă patronul echipei Petrolul înţelege să semneze un document cu Consiliul Local prin care restituie mărcile municipalităţii, cu atât mai  bine. Este un gest de onoare care ne scuteşte de alte proceduri.”, a declarat avocatul George Botez, consilier local PSD, în exclusivitate pentru Jurnalul Prahovean.

Aducerea lui Vivi Răchită înapoi în Primăria Ploieşti nu poate decât să le aducă aminte ploieştenilor de perioada în care fostul fotbalist încasa de la municipalitate aproximativ 10.000 de euro lunar. Poate că, primarul Dobre nu va mai fi la fel de darnic şi îi va fixa lui Răchită un salariu mult mai mic şi îl va obliga să se ocupe şi de alte sporturi nu doar de fotbal.