Ladislau Boloni a făcut declaraţii dure la adresa naţionalei, folosind voit un limbaj vulgar care să accentueze starea deplorabilă în care se află fotbalul românesc.

"Ungaria, Irlanda de Nord şi Albania au caracter, au c**ie, ceea ce noi nu avem. De asta suferă românii acum. M-a surprins Albania, dar nu în meciul cu România, ci în cel cu Elveţia. Am un respect deosebit pentru această echipă", şi-a început Boloni discursul tranşant, la ADEVĂRUL.

Întrebat fiind unde au dispărut jucătorii tehnici din naţionala României, Boloni a răspuns: "Nu s-au dus nicăieri. Îi aşteptăm. Dar îţi pun o întrebare: era un jucător tehnic acum vreo doi, trei ani, Gabi Iancu. Unde e acum acest talent? Cum l-am pedepsit şi cum l-am educat, atunci când a fugit de la cantonamentul naţionalei de tineret? Ce am făcut ca el şi alţii ca el să nu dispară? Uite, mă obligi să vorbesc vulgar, deşi nu-mi place. Ne căcăm pe noi, dacă Iancu a dat o centrare bună, dar nu ştim să-l şi responsabilizăm, atunci când a greşit (urlă). Şi avem exemple şi în naţionala de acum", a spus fostul selecţioner.

Când a fost întrebat la cine se referă, tehnicianul a spus răspicat: "Băiatul ăsta care s-a accidentat cu Albania. Alibec. Apropo, ce are? Entorsă de gradul 2? Şi o să mai ia vreo zece kile pe el. E o ruşine! E gras, lent şi pute a lene. Nu e un jucător de nivel internaţional. Campionatul intern e un rahat! E execrabil! E o tristeţe pentru campionatul intern că Alibec a fost cel mai bun. Eu mă iau după acest campionat?! Alibec poate fi bun pentru o Balcaniadă. Aşa da. Dar nu pentru un Campionat European. Păi, băiatul ăsta a intrat în meciul cu Franţa, a căzut de zece ori, n-a ţinut de nicio minge, s-a certat de cinci ori cu arbitru şi, într-un final, a pierdut balonul la faza dinaintea golului marcat de Payet. El a crezut că joacă, în continuare, la Astra. Dar pe mine nu mă interesează nici Alibec, nici Iancu.

Sânmârtean are, într-adevăr, capacitatea de a îmbunătăţi faza de atac. Când a intrat cu Albania, a fost singurul care a arătat ceva peste media echipei. Dacă aş fi fost selecţioner poate că aş fi jucat cu el mai devreme, încă de la meciul al doilea, cel cu Elveţia. Asta nu înseamnă însă că îl atac pe Iordănescu. El are o capacitate excelentă a-i «citi» pe jucători", a spus Boloni referitor la faptul că Sânmărtean n-a jucat decât 45 de minute la EURO în meciul pierdut cu Albania, 0-1.

"Noi minţim tot timpul. Credem că o să găsim tot timpul o şmecherie. Dar şmecheria nu ţine aproape niciodată, deşi noi credem altfel" – Ladislau Boloni.