Arbitrul român Ovidiu Haţegan va debuta astăzi la Campionatul European, el urmând să conducă de la ora 19.00, meciul Polonia-Irlanda de Nord, ce se va disputa la Nisa, primul meci al Grupei C, scrie MEDIAFAX.

Promovat în urmă cu un an în Elite Class, Ovidiu Haţegan este primul arbitru român care va conduce un meci de la un turneu final în ultimii 28 de ani, după Ioan Igna, care a arbitra la Euro 1988, turneu disputat în Germania de Vest. Haţegan va fi ajutat la cele două margini de Octavian Şofre şi Sebastian Gheorghe, Alexandru Tudor şi Sebastian Colţescu vor fi adiţionali, iar Robert Ghinguleac va fi arbitrul de rezervă.

În vârstă de 35 de ani şi arbitru FIFA din 2008, Ovidiu Haţegan, care a debutat în Liga I în 2006, a fost promovat la 21 iulie în categoria Elite, prima grupă valorică a arbitrajului european. România are astfel pentru prima dată de la inaugurarea noului sistem de clasificare a arbitrilor un reprezentant în cea mai importantă categorie a UEFA.

Ovidiu Haţegan a urmărit din tribunele Stade de France debutul României la turneul final, iar pe lângă meciul din această seară va mai fi delegat la cel puţin o partidă de la Euro 2016.