Anglia este cea mai tânără echipă de la Euro, dar şi printre cele mai bune. Şi, spre deosebire de Franţa, a arătat ceva în meciul de debut. Numai că englezii au respectat tradiţia primului meci la turneul final şi nu l-au câştigat nici pe acesta. Au condus din minutul 73, după ce Dier a transformat o lovitură liberă, şi au fost egalaţi în minutul al doilea al prelungirilor, când Berezuţki s-a înălţat imperial în careu şi a trimis cu capul, cu boltă, pentru 1-1.

Din păcare, jocul s-a disputat sub auspiciile confruntărilor violente dintre fanii ruşi şi englezi. Duminică după-amiază, ruşii i-au urmărit timp de o oră pe englezi în zona portului vechi al Marsiliei, iar confruntarea s-a lăsat cu zeci de răniţi, dintre care doi în stare foarte gravă. Unul dintre ei ar fi decedat, după cum au anunţat, în timpul meciului, comentatorii Dolcesport.

Poliţia a reâinut şase persoane, însă este evident că lucrurile au scăpat de sub controlul autorităţilor franceze, mai ales că avuseseră loc confruntări şi în zilele premergătoare jocului. 

În orice caz, probleme au fost şi imediat după terminarea meciului. Fanii s-au luat la ,bătaie şi în tribune, însă, de data asta, n-a durat mult, iar forţele de ordine au reuşit să calmeze spiritele.  

Foto: The Guardian