România în preliminariile Campionatului European şi-a construit o imagine falsă, iar statistica meciurilor din grupă se va dovedi, cu siguranţă, lipsită de substanţă la turneul final.

Franţa nu e Irlanda de Nord, Elveţia nu e Ungaria, Albania nu e Insulele Feroe.

Realitatea e că până şi în grupa asta România a avut emoţii. De aceea. în principiu, în grupa Franţei, n-ar trebui să aibă deloc. 

Cel mai probabil, Franţa va juca aşa: Lloris - Sagna, Rami, Koscielny, Evra - Matuidi, Kante, Pogba - Griezmann, Giroud, Payet.

România: Tătăruşanu - Săpunaru, Chiricheş, Grigore, Raţ - Pintilii, Hoban - Popa, N. Stanciu, B. Stancu - Fl. Andone. Iordănescu ar avea dubii doar în privinţa a două posturi, scriu cei de la Prosport: Popa sau Torje/ Andone sau Keşeru.

Bookmakerii consideră că şansele României de a bate Franţa în deschiderea EURO sunt foarte mici. 13.5 este cota pe care o propune Unibet pentru victoria naţionalei lui Iordănescu, în timp ce Franţa are cota 1.31. Winmasters îi vede favoriţi să marcheze pe Stade de France pe Gignac (cotă 1.97), pe Giroud (cotă 2.10) şi pe Griezmann (cotă 2.12). În tabăra noastră, aceeaşi casă de pariuri oferă cotă 6.20 lui Denis Alibec şi 6.80 lui Claudiu Keşeru. Analiştii Fortuna dau drept cel mai probabil scor 2-0 pentru Franţa, variantă pentru care e propusă cota 5.00.

Să fim optimişti?