Clubul Sportiv Municipal Ploieşti a câştigat licitaţia pentru organizarea turneului de promovare acordând, astfel, echipei de baschet şansa de a beneficia de sprijinul ploieştenilor şi de a evolua acasă, în propria sală.

Nimic nu este simplu, turneul se anunţă unul aprig disputat, însă cei care răspund de secţia de baschet sau joacă la echipa Ploieştiului vor face tot ce le stă în puteri pentru a pune din nou oraşul pe harta primului eşalon.

„După cum ştim, la Ploieşti s-a dat ora exactă în baschetul românesc, în ultimii ani. Alături de regretatul antrenor Vladimir Arnautovic, CSU Asesoft a câştigat 11 titluri, iar, acum, noi, prin echipa Clubului Sportiv Municipal, suntem hotărăţi să promovăm în Liga Naţională şi să-i dedicăm lui Dado acest succes. Cu siguranţă se va bucura de el, acolo unde este!”, a punctat Cezar Stoichiciu, directorul general al clubului.

„Vreau să menţionez din capul locului că au fost făcute nişte eforturi deosebite pentru a putea organiza acest eveniment. Am acordat o foarte mare importanţă turneului, am încercat să atragem cât mai mulţi parteneri pentru o colaborare ce vrem să se extindă şi pe viitor şi, prin intermediul Digi Sport, meciurile vor putea fi urmărite în direct. Ne bucură faptul că toate cele patru echipe angrenate nu se confruntă cu probleme de lot, au venit aici cu tot ce au mai bun şi ţin să le urez mult succes, pe această cale. Noi, ca şi echipă, ne dorim să promovăm şi să readucem Ploieştiul în Liga Naţională, cu ajutorul fanilor pe care îi aşteptăm în număr cât mai mare la sală”, a spus şi Cătălin Burlacu, preşedinte onorific al secţiei de baschet.

 

Declaraţiile antrenorilor

Eugen Ilie (CSM Ploieşti):

Dintre toate cele patru formaţii, noi am început pregătirea în actuala formulă cel mai târziu, în urmă cu trei luni. Pot spune că un prim pas a fost deja făcut, prin calificarea la turneul final, iar de acum înaintea trebuie să înceapă spectacolul. Suntem pregătiţi atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic, şi le amintesc băieţilor, la fiecare antrenament, de unde am pornit la drum. Pentru noi, ca şi echipă, locul 2 nu se premiază, întrucât, în cariera mea, am obţinut opt locuri 2 şi nu am primit nici măcar o bere”.

Sebastian Man (BCM Olimpic Baia Mare):

„Pot spune că suntem cenuşăreasa acestui turneu, aflându-ne în premieră la un asemenea eveniment, în Liga I. Asta nu înseamnă, însă, că nu ne vom vinde scump pielea pe parcursul celor trei zile, la finalul cărora tragem speranţe că ne vom afla între primele două echipe. Aşa cum au afirmat toţi cei prezenţi la această masă, şi noi suntem fericiţi să ne aflăm aici şi vreau să urez succes tuturor combatantelor. Ţin să precizez că, în perspectiva promovării, am demarat deja discuţii cu municipalitatea pentru a muta echipa în Sala Lascăr Pană, dar avem şi alternativa sălii de sport a Liceului Nr. 5, care a mai organizat partide de handbal din Liga Naţională, atât la feminin cât şi la masculin.”

Bogdan Murărescu (Timba Timişoara):

„Ne aflăm la cel de-al patrulea turneu final din ultimii 7 ani şi vrem să facem tot ce depinde de noi pentru a obţine promovarea. Suntem pregătiţi pentru asta, dar, în acelaşi timp, suntem conştienţi că ne va fi foarte greu. Întâlnim trei adversari valoroşi şi sperăm să fim apţi 100% la ora acestor partide pentru a da totul în perspectiva intrării în primul eşalon. Ne-am confruntat şi cu momente mai dificile în acest sezon, cu accidentări, cu jucători care au plecat, dar am trecut peste şi, prin calificarea la acest eveniment, vă daţi seama că ne dorim mai mult”.

*La conferinţa de presă nu au putut fi prezenţi oficialii echipei Politehnica Iaşi.

 

Programul turneului de promovare:

Vineri

ora 17:15: BCM Olimpic Baia Mare – Politehnica Iaşi (Digi Sport)

ora 19:30: CSM Ploieşti – Timba Timişoara (Digi Sport)

 

Sâmbătă

ora 17:15: Timba Timişoara – BCM Olimpic Baia Mare

ora 19:30: CSM Ploieşti – Politehnica Iaşi

 

Duminică

ora 17:15: Politehnica Iaşi – Timba Timişoara (Digi Sport)

ora 19:30: CSM Ploieşti – BCM Olimpic Baia Mare (Digi Sport)

csmploiesti.ro